Intenția administrației județene de a realiza un complex sportiv multifuncțional pe o parte a terenului deținut de Unitatea Militară din Zalău prinde contur, după ce Ministerul Apărării și-a dat acordul de principiu pentru trecerea unor imobile din domeniul public și domeniul privat al statului şi
administrarea MApN, în domeniul public, respectiv domeniul privat, al Judeţului Sălaj şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj. Este vorba de un teren aflat în imediata apropiere a parcelei de aproximativ 5 hectare, care a intrat în proprietatea administrației județene în 2022, cu același scop.

Concret, Consiliul Județean urmează să mai preia un teren în suprafață de 31.750 mp, plus construcțiile existente, adică pavilioanele C3, C4, C5, C6, C7, C9, C10, în suprafață totală construită de 705 mp, cu o valoare contabilă de 53.799 lei, la care se adaugă reţeaua de termoficare, lungă de 502 metri, cu o valoare contabilă de 4.204 lei, ceea ce înseamnă că administrația județeană are de plată 58.003 lei pentru a intra în posesia imobilelor.

Administrația județeană spune că o astfel de investiție este necesară în Sălaj, iar în patrimoniul județului nu există alte terenuri care să corespundă și să permită, din punct de vedere al întinderii, al amplasamentului și al configurației, realizarea acestui complex. Tocmai din acest motiv, Consiliul Județean a cerut terenul de la Ministerul Apărării încă din 2022, un răspuns pozitiv venind zilele trecute, când MApN și-a dat acordul de principiu cu privire la demararea procedurii de delimitare și transmitere a dreptului de proprietate a unor noi suprafețe de teren neutilizate în desfășurarea activității, împreună cu construcțiile supraedificate, din imobilul 370 Zalău utilizat de Batalionul 317 Sprijin Logistic ”Voievod Gelu”.

„În considerarea necesității şi în vederea asigurării condițiilor optime derulării activităților sportive în cadrul programelor și competițiilor sportive destinate practicării sportului de masă la nivel de amatori în județul Sălaj, s-au conturat premisele cuprinderii în planul de investiții al Consiliului Județean Sălaj, a unui complex sportiv și de agrement multifuncțional, împreună cu utilitățile și dotările aferente, inclusiv locuri de parcare, pe raza Municipiului Zalău”, precizează administrația județeană.

Pentru demararea procedurilor de realizare a transferului dreptului de proprietate pentru noul imobil, este necesar acordul consilierilor județeni, motiv pentru care un proiect de hotărâre în acest sens figurează pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 31 ianuarie.

Complexul sportiv și de agrement multifuncțional urmează a fi realizat cu bani din bugetul județului, din fonduri externe nerambursabile sau alte
surse de finanțare naționale. Investiția ar urma să fie realizată într-un termen de 5 ani.