septembrie 28, 2023

Militarii de la Șimleu Silvaniei, pe podium la concursul aplicativ-militar de iarnă

0

Etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a concursului aplicativ-militar de iarnă pentru unități de instrucție a demarat miercuri, 10 februarie, în garnizoana Vatra Dornei. Șase loturi, reunind cei mai buni militari din unitățile subordonate diviziei, s-au aliniat la start.

Prima zi a fost rezervată probelor biatlon masculin și feminin, desfășurate în poligonul de tragere Floreni și dealul Runc. La finalul zilei, la proba de biatlon pe echipe masculin, lotul format din Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureșianu” și Baza 4 Logistică ,,Transilvania” au obțiunt locul II. La proba de biatlon pe echipe feminin, lotul format din Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureșianu” și Baza 4 Logistică ,,Transilvania” a obținut locul III.

Joi, loturile participante s-au întrecut în proba de patrulă. Locul de desfășurare a fost, și de această dată, poligonul de tragere Floreni și dealul Runc, iar proba a constat în deplasarea pe schiuri pe un teren accidentat, cu distanța de 12-15 km, pe parcursul căreia militarii au executat trageri cu armamentul din dotare, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu și deplasarea cu masca contra gazelor într-un teren contaminat chimic.

Lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a obținut cel mai mare punctaj și locul I la această probă, fiind urmat de lotul format din Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureșianu” și Baza 4 Logistică ,,Transilvania (locul II), respectiv lotul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” (locul III). Vineri, 12 februarie, la sediul Batalionului 17 Vânători de Munte ,, Dragoș Vodă” e programată festivitatea de premiere a câștigătorilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut