septembrie 30, 2022

Mii de posturi în structurile MAI pentru ”reconfigurarea organigramei”

sursă foto. Ministerul Afacerilor Interne

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, suplimentarea posturilor din cadrul structurilor Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu 7.880. Cele mai multe posturi, peste 5.600, sunt în cadrul Poliției, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței Executivului.

Acesta a subliniat însă că nu vor fi făcute 7.880 de angajări în perioada următoare și că este vorba doar de posturi nebugetate.

Justificarea aprobării acestor posturi a venit din necesitatea redimensionării unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română.

”Nu este un anunț privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunț care vizează organizarea și configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi și nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunț de angajare”, a precizat Dan Cărbunaru.

Justificările pe care Ministerul Afacerilor Interne, condus de Lucian Bode, le-a prezentat în cadrul ședinței Guvernului României au fost că este vorba de suplimentarea numărului de efective cu 7.880 de posturi, majoritatea fiind la Poliție – 5.654 de polițiști. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi, cum sunt serviciile de Imigrări, care gestionează valul de refugiați care au intrat în România.

”Să ne gândim că sunt deja peste un milion de refugiați ucraineni care au intrat în țara noastră în ultimele trei luni, dintre care aproximativ o zecime au decis să și rămână aici, dar sunt, de asemenea, posturi necesare și pentru a gestiona situațiile speciale pe care poliția le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică. Mai multe detalii legate de toate aceste nevoi pe care Ministerului Afacerilor Interne le are cu siguranță ministerul le va oferi. Dar, repet și spun acest lucru, vorbim despre o suplimentare a schemei de personal, a numărului de posturi, și nu de o bugetare suplimentară de care să beneficieze Ministerul Afacerilor Interne”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

S-au prevăzut 5.654 de posturi pentru poliţişti, 975 de militari (391 ofiţeri și 584 maiştri militari și subofiţeri), 201 personal civil (funcționari publici și personal contractual), 1.050 de posturi de soldați și gradați profesioniști necesare înființării și redimensionării unor structuri din cadrul Aparatului central al M.A.I., Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției Medicale, Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” București, Inspectoratului General de Aviație al MAI și Jandarmeriei Române, reiese din nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, tot miercuri, Executivul a aprobat și uniformizarea normei de hrană în cadrul MAI, în cazul anumitor categorii de personal.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.