Mii de participanți la Măsurișul Oilor de pe Măgura Priei

0
723

Măgura Priei a fost ”centrul universului” sălăjean, mii de persoane alegând să-și potolească dorul de evenimente la cea de-a 54-a ediție a “Măsurișului oilor”, sărbătoarea tradițională a locuitorilor comunei Cizer și ai întregii zone.

Sărbătoarea l-a avut ca oaspete și pe Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, care a mers însoțit de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

În cuvântul său adresat participanților, Dinu Iancu-Sălăjanu a făcut o incursiune scurtă în istoria Măsurișului, subliniind importanța păstrării tradițiilor.

“Mă bucur să ne revedem aici, pe Măgura Priei, după o lungă perioadă de restricții, și că putem sărbători împreună acest eveniment important nu doar pentru comunitatea locală, ci și pentru întreg județul Sălaj. Am avut onoarea de a-l cunoaște pe Ioan Sonea, inițiatorul acestei serbări câmpenești, un om extraordinar, vesel și corect, o dovadă a faptului că <omul sfințește locul>. Datorită acestui fiu al satului, Măsurișul Oilor a devenit o tradiție ce dăinuie, iată, de 54 de ani. Adresez felicitări și, în același timp, mulțumiri, tuturor celor care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a manifestării!”, a declarat președintele administrației județene.

”Măsurișul Oilor” este o sărbătoare organizată anual de Primăria Comunei Cizer și comunitatea locală, alăturându-se pe parcurs și o televiziune locală. Cu fiecare ediție, evenimentul a crescut în amploare și reprezintă o bună ocazie pentru turiști să admire frumusețea și liniștea zonei.

Potrivit estimărilor autorităților, ediția din acest an a adunat pe Măgură aproximativ 14 mii de participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.