Mii de elevi au probleme cu… purtarea

Mii de elevi au probleme cu… purtarea

2.102 elevi salajeni, in majoritate liceeni, au avut scazuta nota la purtare in anul scolar trecut. Principala cauza pentru scaderea acestor note este numarul mare de absente.
Peste 2.000 de elevi salajeni (din totalul de aproape 33.000) au avut in anul scolar trecut nota scazuta la purtare. Potrivit datelor statistice primite de la Inspectoratul Scolar, majoritatea acestor elevi cu probleme de… purtare – 1.744 – au scapat cu maximum trei puncte scazute, insa au fost si 358 de cazuri in care nota la purtare a fost scazuta sub 7. Cele mai multe scaderi au fost operate la elevi de liceu – 943, in top-ul “poznasilor” urmand elevii de gimnaziu, cu 552, si elevii de la scolile de arte si meserii, cu 494 de note scazute la purtare. Deloc de neglijat sunt prichindeii din invatamantul primar, care au acumulat in anul scolar trecut nu mai putin de 58 de note scazute la purtare.
Principala cauza pentru acest numar mare de note scazute la purtare este chiulul de la ore. Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar prevede ca la fiecare 10 absente nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu sau la 10% absente nejustificate din numarul de ore pe semestru la o disciplina sau modul, este scazuta nota la purtare cu cate un punct. Exmatricularea se poate aplica, insa, numai elevilor din clasele a XI-a si a XII-a, clasele I-X intrand la invatamantul obligatoriu, unde exmatricularea nu este permisa.
Abandonul incepe devreme
Anul scolar trecut au renuntat la scoala 273 de elevi salajeni. Cei mai multi care au luat aceasta decizie erau elevi de gimnaziu (105), dar au fost si 55 elevi din invatamantul primar care au decis ca scrisul si cititul nu e de ei. 51 au renuntat la educatia oferita de scolile de arte si meserii, iar 60 au spus mai devreme adio liceului. De la postliceal au abandonat scoala doi cursanti.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *