Aproximativ doua mii de angajati ai uzinei Dacia care au iesit din schimbul intai protesteaza pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, ei cerand Guvernului mentinerea taxei de poluare si a locurilor de munca din industria auto.

Protestatarii s-au adunat in centrul orasului Mioveni incepand cu ora 11.30 si au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu.

De asemenea, protestatarii au cantat si au dansat „Hora Unirii”.

Potrivit vicepresedintelui Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, la miting sunt asteptate peste 10.000 de persoane – angajati din toate schimburile uzinei, salariati ai societatilor furnizoare de piese si accesorii pentru Dacia, reprezentanti ai BNS si ai uzinei Ford din Craiova, dar si locuitori din Pitesti si Mioveni.

La fata locului sunt mobilizati reprezentanti ai Jandarmeriei si ai Politiei.

Angajatii Uzina de la Mioveni au reluat lucrul luni, dupa ce productia a fost intrerupta in total timp de aproximativ o luna, in mai multe zile ale lunilor octombrie, noiembrie si decembrie.

Dacia a anuntat, luni, ca va intrerupe din nou productia productia, pentru doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie- 8 februarie, ca urmare a scaderii dramatice si continue a pietelor auto. Potrivit unui comunicat al Dacia remis, luni, agentiei MEDIAFAX, salariatii care vor ramane la domiciliu, in somaj tehnic, vor fi remunerati cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de munca pe 2008.