Mihai Viteazul, Opoziția și Puterea

Mihai Viteazul, Opoziția și Puterea

Ionel Ciunt: ”Consilierii USR-PLUS demonstrează că nici măcar nu cunosc proiectele de investiții ale administrației locale”

Amplasarea statuii lui Mihai Viteazul a trezit spiritele la poalele Meseșului, odată cu ședința Consiliului Local Zalău de săptămâna trecută. Dacă ”la cald” consilierii USR-PLUS au făcut un fel de opoziție și au sugerat alte investiții mai ”utile” în percepția lor, primarul Municipiului Zalău contraatacă și le oferă o lecție de… istorie, administrație și politică.

Ionel Ciunt (PSD) îi îndeamnă public pe noii consilieri USR-PLUS să se documenteze cu privire la proiectele aflate deja în implementare și stadiul lor de execuție, după ce aceștia au lansat atacuri la adresa executivului Primăriei pe tema concursului de proiecte privind realizarea și amplasarea statuii lui Mihai Viteazu și a modernizării zonei Scala, proiect de hotărâre la care consilierii USR-PLUS nu au votat împotrivă, ci s-au abținut de la vot.

”În logica așa-zisă progresistă acționează și consilierii locali USR-PLUS ai municipiului Zalău. Orice ar fi, ei nu sunt de acord. Ba ne demonstrează că nici măcar nu cunosc proiectele de investiții ale administrației locale. Propun construirea unui bazin de înot, în condițiile în care conducerea Primăriei Municipiului Zalău a efectuat demersuri în acest sens, proiectul pentru construirea unui bazin didactic de înot pe strada Făgetului nr. 39 fiind în procedură de licitație, cu termen limită pentru evaluarea tehnică și financiară a ofertelor 14 aprilie 2021, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții. Critică administrația municipiului pentru un proiect de construire a statuii domnitorului Mihai Viteazul, personalitate istorică marcantă, care a adus pentru prima dată în conștiința românilor ideea de unitate națională. Valorile istorice sunt neimportante pentru ei, chiar dacă din echipa lor face parte și un profesor de istorie, care ar trebui să susțină acest proiect”, spune social-democratul Ionel Ciunt.

Edilul merge mai departe în răspunsul său dat opoziției din Consiliul Local și spune că USR-PLUS a demonstrat la nivel național ce înseamnă pentru ei administrația: ”contracte cu statul pe bani grei, dar zero venituri declarate, zero taxe plătite, zero contribuții la Sănătate și la Pensii – practică generalizată în rândul așa-zișilor reformatori din USR-PLUS: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful Cancelariei prim-ministrului, dar și mulți dintre parlamentarii USR-PLUS care își declară doar o parte din venituri pentru a nu plăti contribuții: haos provocat în cadrul celui mai important minister din România, implicat în lupta împotriva pandemiei; abuz de putere și promovarea oamenilor nepregătiți – măsluirea datelor despre pandemie în funcție de interesele politice și electorale”.

Ionel Ciunt îi roagă pe aceiași consilieri USR-PLUS să facă lobby la ministerele de resort să aloce banii pe care Guvernul îi datorează Municipiului Zalău: ”să plătească ceea ce este reglementat legal: 90% din indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și pentru asistenții socali; abonamentele elevilor pentru transport public; bursele școlare și, nu în ultimul rând, cheltuielile cu centrele de vaccinare împotriva COVID-19”.

Lucrările pentru baze sportive și bazin de înot încep în doar câteva luni

Proiectele pentru construirea de baze sportive și bazin de înot în Municipiul Zalău au fost demarate de primărie în mandatul 2016-2020 al actualului primar, bineînțeles toate etapele proiectelor fiind supuse votului Consiliului Local. Am solicitat administrației locale stadiul în care se află acum proiectele.

În cazul construirii bazelor sportive TIP 1 și TIP 2, amplasamentele au fost predate deja Companiei Naționale de Investiții. Proiectul ”Baza sportivă TIP 1” cuprinde amenajarea unui teren de fotbal de dimensiuni 105×68 m, cu nocturnă și tribune amenajate pentru 500 de spectatori, clădire de vestiare și parcări. Terenul propus pentru realizarea obiectivului este pe str. Făgetului, nr. 41. Licitația este în curs de derulare pe SEAP, iar termenul limită pentru evaluarea tehnică și financiară este data de 9 iulie 2021.

Baza sportivă TIP 2 cuprinde amenajarea unui teren de sport multifuncțional pentru baschet, handbal, volei și tenis și o clădire de vestiare. Terenul propus pentru realizarea acestui obiectiv este în incinta Stadionului Municipal, str. Stadionului nr. 5, iar în cazul acestui proiect termenul limită pentru evaluarea financiară este 26 aprilie 2021.

Bazin didactic de înot se construiește pe str. Făgetului nr. 39, printr-un proiect depus la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Programul Național Construcții de Interes Public sau Social – Subprogramul Complexuri Sportive. Amplasamentul a fost predat și s-au făcut demersurile în vederea întocmirii documentațiilor necesare finanțării. Licitația este pe SEAP, termen limită pentru evaluarea tehnică și financiară este 14 aprilie 2021.

About Author

8 Comments

 1. Dori

  Ciunt este consiliat “bine” de cand a venit analfabetul militian, impostorul Pop Gheorghe.

 2. ioandeleion

  Ne-am dat dracului… opoziția și puterea ridicate la rang de instituții…

 3. Laszlo

  Reprezentantii USR-PLUS nu au nevoie de istorie, nu au nevoie de religie dupa cum afirmat un reprezentant de-al lor, Clotilde Armand – primarul sectorului 1 al capitalei(unul din cei care la alegeri umplea/ golea rucsacii cu voturi pentru a frauda alegerile!!!):„Occidentul nu mai are nevoie de religie, de suflet”!?!?
  In concluzie pentru ei biserica si Mihai Viteazul nu reprezinta nimic in sufletul neamului romanesc, lucru pentru care ar trebui sa le fie RUSINE!

 4. Nica

  Ar trebui sa bateti mai putin din gura si sa faceti mai multa treaba. In unele zone din oras, trotuarele fie s-au facut prost fie lipsesc portiuni din ele. Ce sa mai zicem de gropile din asfalt? Atatea gropi pe drumurile din oras nu am mai vazut de 20 de ani.

 5. Esc

  Gropile din asfalt sunt cele mostenite de la fostul primar al ciumei cacanii, care a lasat Zalaul mai rau decat dupa razboi.Actualul primar a rezolvat o buna parte din strazile orasului, iar altele urmeaza.

  • ionica

   Vorbesti prostii. Gropile din asfalt au aparut de un an incoace. Ciunt e primar de 4 ani si jumatate. Pe vremea vechiului primar (cu bune si cu rele) nu erau gropi in asfalt. Culmea, inaintea lui Capilnasiu, cand primar era tot un pesedist (Nosa), drumurile erau la fel de proaste ca acum. Se pare ca pesedistii sunt specialisti la dat gauri…

  • Nica

   Vorbesti prostii. Gropile din asfalt au aparut de un an incoace. Ciunt e primar de 4 ani si jumatate. Pe vremea vechiului primar (cu bune si cu rele) nu erau gropi in asfalt. Culmea, inaintea lui Capilnasiu, cand primar era tot un pesedist (Nosa), drumurile erau la fel de proaste ca acum. Se pare ca pesedistii sunt specialisti la dat gauri…

 6. metin

  mihai viteazul in fata la scala , vreau sa vad arhitectul care e de accord cu acest amplasament, ca si simplu om incadrarea unui personaj calare din evul mediu intre blocuri ,sunt curios cine aproba asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *