decembrie 1, 2022

Mihai Herțe – un staroste intra in Consiliul Județean

Pe masa de lucru a consilierilor județeni ce se vor întruni în ședința ordinara mâine, 28 octombrie, se afla un proiect de hotarâre prin care consilierul județean demisionar Mircea Ghețe va fi înlocuit cu Mihai Herțe (PSD).

Mircea Ghețe, fost președinte al Partidului Conservator Salaj, și-a dat demisia din funcția de consilier județean în luna septembrie. Regula spune ca va fi înlocuit cu urmatorul de pe lista de candidați din 2012 a Uniunii Social Liberale. Iar acesta este Mihai Herțe de la PSD, prezentator tv la un post de muzica populara, cunoscut publicului ca staroste la nunți.
Consilierii județeni trebuie sa decida totodata daca Mihai Herțe va ocupa locul lasat vacant de Mircea Ghețe în Comisia pentru Agricultura, Servicii Publice, Comerț și Turism.
Daca Mihai Herțe va intra în aceasta comisie ar fi al treilea cântareț de muzica populara care trebuie sa se faca priceput la administrarea treburilor comunitații din Salaj. Cantarețul consilier județean Dinu Iancu Salajanu face parte din Comisia pentru activitați științifice, învațamânt, sanatate, cultura, protecție sociala, sportive și de agrement. Un alt cantareț, de aceasta data din Consiliul Local Zalau, Rodica Pop Seling, face parte și ea din Comisia pentru Sanatate, Cultura, Învațamânt, Munca, Protecție Sociala și Sport.

PNL ramâne majoritar în Consiliul Județean

Cel mai mult de suferit de pe urma demsiei lui Mircea Ghețe are partidul ALDE (PC – PLR), care a ramas doar cu doi consilieri județeni, din trei câți a avut din totalul de 31 de consilieri județeni. Cei doi ramași de la ALDE sunt Marian Crișan și Dimitriu Alexandru.
Majoritatea în Consiliul Județean o va deține tot PNL-ul, care are 11 consilieri județeni, cu unul mai mult decât PSD. Cu Mihai Herțe cu tot, PSD va avea zece consilieri județeni.
Cei 31 de consilieri din Consiliul Județean prezidat de Tiberiu Marc (PSD) sunt: Csoka Tiberiu (UDMR – vicepreședine), Valeriu Crișan (PNL – vicepreședinte), Augustin Pop (PSD), Dan Ghiurco (PSD), Alexandru Dimitriu (ALDE), Sergiu Panie (PSD), Adrian Berinde (PSD), Claudiu Domuța (PSD), Viorel Rațiu (PSD), Corin Penciuc (PNL), Alexandra Maria (PSD), Mircea Ghețe (ALDE), Cristina Elisabeta (PSD), Livia Chende (PNL), Nicolae Ardelean (PNL), Attila Sojka (UMDR), Szabo Carol (UDMR), Dari Toma (UDMR), Lukacs Iosif (UDMR), Nicolae Olah (UDMR), Domokos Francisc (UDMR), Dinu Iancu Salajeanu (PNL), Ioan Abrudan (PNL), Marcel Zaharia (PNL), Dan Cherecheș (PNL), Marius Vereșezan (PNL), Gheorghe Lup (PNL), Alin Demle (UNPR), Marius Șandru (PNL), Mihai Herțe (PSD) și Marian Crișan (ALDE). stop_coloana

Valeriu Crișan crede ca Mihai Herțe merita o șansa sa arate ce poate

Vicepreședintele Consiliului Județean Salaj, Valeriu Crișan (PNL), crede ca Mihai Herțe (PSD) merita o șansa, pentru a vedea cât de bine se descurca în consiliu. “Tot ce se întâmpla este legal. Balanța va înclina oarecum în favoarea social-democraților prin aceasta venire a lui Mihai Herțe, însa PNL nu are nimic de pierdut, pentru ca și Mircea Ghețe era membru PC, ulterior ALDE. Cu siguranța ca se consolideaza poziția PSD-ului mai bine în Consiliul Județean, dar nu este îngrijorator pentru PNL. Eu nu vreau sa comentez persoana lui Mihai Herțe. Eu îi dau un gir de încredere așa cum am primit și eu, deși presa spunea ca nu am ce cauta într-o funcție așa înalta, ca ulterior sa le arat ca am reușit sa îmi duc la îndeplinire toate îndatoririle din Consiliul Județean, având o pregatire juridica foarte buna, cred eu. Eu am primit girul de încredere; de aceea îl ofer și eu noului coleg, care trebuie sa vedem ce poate sa faca și apoi sa comentam prestația lui”, a spus Valeriu Crișan.

Ghețe are probleme în instanța

Fostul consilier jude-țean Mircea Ghețe are un proces pe rolul Tribunalului Salaj, în care este acuzat de evaziune fiscala. Acuzațiile ce i se aduc lui Mircea Ghețe sunt ca “în lunile aprilie 2008, decembrie 2008 și iulie 2009, în calitate de administrator al S.C. A SRL (numele firmei este trecut doar cu inițiala A – n.r.), a efectuat înregi-strari în evidența contabila fara documente justificative de evidența contabila primara (facturi, proces verbal de casare), înregi-strari care au avut ca finalitate reducerea stocurilor de marfuri, fara înregistrarea veniturilor aferente, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totala de 223.490 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA”, dupa cum ne-a declarat judecatorul Cristina Ștef, purtator de cuvânt al Tribunalului Salaj. Tribunalul Salaj a respins cererile și excepțiile invocate de inculpat cu privire la constatarea inspectorilor antifrauda și a dispus începerea judecații.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *