ianuarie 29, 2023

Mihai Eminescu, omagiat la Horoatu Crasnei

Implinirea a 159 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu a fost marcata si in Horoatul Crasnei printr-un spectacol de cantec si poezie la care au participat atat profesori si elevi de la scoala din localitate (director Lenka Lungu), reprezentanti ai administratiei publice locale (primar Iosif Simon), precum si invitati din partea institutiilor de cultura judetene.
Sub genericul “Dor de Eminescu” s-au adunat la scoala din Horoat si membrii Cenaclului Silvania (presedintAe prof. Iuliu Suciu), redactorii revistei “Caiete Silvane” precum si directorul Centrului Culturii Traditionale Salaj, Cristian Contras.
Programul manifestarilor a cuprins mai multe momente de proza si poezie eminesciana, avandu-i in prim plan pe elevii scolii din localitatea mai sus mentionata, iar membrii Cenaclului Silvania si-au prezentat propriile creatii lirice. Momentul de final al spectacolului a apartinut Ansamblului Folcloric “Plaiuri Salajene” (instructor Ioan Sur), copiii incantandu-i pe cei prezenti cu dansuri si muzica traditionala specifica zonei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut