Mihai Eminescu, omagiat la Horoatu Crasnei

Implinirea a 159 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu a fost marcata si in Horoatul Crasnei printr-un spectacol de cantec si poezie la care au participat atat profesori si elevi de la scoala din localitate (director Lenka Lungu), reprezentanti ai administratiei publice locale (primar Iosif Simon), precum si invitati din partea institutiilor de cultura judetene.
Sub genericul “Dor de Eminescu” s-au adunat la scoala din Horoat si membrii Cenaclului Silvania (presedintAe prof. Iuliu Suciu), redactorii revistei “Caiete Silvane” precum si directorul Centrului Culturii Traditionale Salaj, Cristian Contras.
Programul manifestarilor a cuprins mai multe momente de proza si poezie eminesciana, avandu-i in prim plan pe elevii scolii din localitatea mai sus mentionata, iar membrii Cenaclului Silvania si-au prezentat propriile creatii lirice. Momentul de final al spectacolului a apartinut Ansamblului Folcloric “Plaiuri Salajene” (instructor Ioan Sur), copiii incantandu-i pe cei prezenti cu dansuri si muzica traditionala specifica zonei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *