septembrie 30, 2023

Mielul functionarilor – pe jumatate sau deloc

0

Criza economica, slaba incasare a impozitelor locale sau directivele guvernului de a reduce la maximum cheltuielile sunt doar cateva din motivele invocate de primarii pentru a nu acorda tichete cadou functionarilor proprii si dascalilor. Functionarii publici din primariile oraselor salajene vor avea un Paste mai putin fericit decat anul trecut. Nici profesorii de oras nu fac execeptie de la regula si vor fi cadorisiti cu prime mici (cei mai norocosi) iar unii nu vor avea parte de nici un fel de bonificatie.
Daca in anii trecuti, angajatii de la Primaria Zalau se situau pe locuri fruntase in topul celor mai bine premiati bugetari, anul acesta, consilierii locali au hotarat sa nu le mai dea “bani de miel”. In aceeasi situatie neplacuta se afla si functionarii si profesorii din Jibou, care, la fel ca omologii lor zalauani, nu vor primi nici un leu ca prima de Paste.
Bani pentru un miel mai mic au primit, insa, bugetarii din Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei. Mai sensibili din fire, alesii locali din aceste doua orase au aprobat, in bugetul pe anul 2009, si sume pentru premierea angajatilor. Astfel, consilierii locali din Cehu si Simleu s-au straduit sa-i impace pe bugetarii aflati pe statele de plata ale primariei (dascali si functionari publici) care vor primi, cu ocazia sarbatorilor pascale, tichete cadou in valoare de 100 de lei (1 milion in lei vechi).
La Prefectura, nici vorba de prime
Salariatii Institutiei Prefectului nici nu se gandesc la prime de Pasti. “Nu s-au primit niciodata, iar in acest an, cu atat mai putin”, ne-a declarat prefectul judetului, Ionel Ciunt. Mai mult, salariatii nu vor mai fi platiti nici pentru orele suplimentare, si, a adaugat prefectul, “asteptam sa vedem si ce sporuri se vor elimina dintre cele care s-au platit pana acum”.
Comunele, mai darnice decat judetul?
Angajatii Consiliului Judetean Salaj nu primesc premiu in bani sau tichete cadou de sarbatoarea Invierii Domnului. Nu primesc nici salariatii din multe primarii de comune. Intre acestea pot fi mentionate comunele Agrij, Chiesd, Cristolt, Cuzaplac, Hida, Maeriste, Napradea. In schimb, alti colegi de-ai lor sunt mai norocosi. Primarul de la Bocsa, Ioan Barou, a precizat ca se incearca identificarea unei sponsorizari pentru a acorda cate un milion fiecarui salariat din primarie. La Buciumi, Consiliul Local a aprobat acordarea unei prime de Pasti de 3 milioane lei vechi. Salariatii din primaria Dragu vor primi cate un milion de lei vechi. La Galgau si Ileanda, se vor da bonuri cadou in valoare de 3,5 milioane lei vechi, atat profesorilor cat si angajatilor din administratie, iar la Ip, bonurile care s-au impartit deja sunt de 3 milioane lei vechi. Si angajatii primariei Horoatu Crasnei vor primi bonuri cadou.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut