septembrie 30, 2023

Microintreprinderile – obligate la un impozit minim trimestrial de 1.625 lei

0

Microintreprinderile vor fi obligate din luna aprilie sa plateasca trimestrial un impozit minim de 1.625 lei, in cazul in care suma datorata statului nu depaseste aceasta valoare, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale. Raportat la cursul valutar de 4,2198 lei pentru un euro anuntat, joi, de Banca Nationala, impozitul trimestrial de 1.625 lei calculat la nivelul intregului an reprezinta echivalentul a aproximativ 1.500 euro pe an. “In situatia in care impozitul datorat de microintreprinderi este mai mic decat 1.625 lei trimestrial, acestea sunt obligate la plata acestei sume”, au aratat sursele care citeaza dintr-un proiect de ordonanta de urgenta.
In aplicarea acestei prevederi, pentru anul 2009 vor fi avute in vedere doua reguli. Astfel, pentru trimestrul al II-lea, va fi comparat impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul trimestrului cu limita de 1.083 lei, iar pentru trimestrele III si IV va fi comparat impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul fiecarui trimestru cu limita de 1.625 lei aferenta fiecarui trimestru. Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor indicata in document este de 3% in 2009.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut