8.000 de euro pentru semnalizari rutiere in preajma scolilor
Michelin Romania, in parteneriat cu Primaria Zalau si cu Politia Rutiera, a finalizat un proiect de semnalizare a trecerilor de pietoni din apropierea institutiilor de invatamant din municipiu, pentru care compania a alocat 8.000 de euro. Actiunea are ca scop dezvoltarea unei atitudini preventive atat in randul elevilor, cat si al adultilor.
Din fondurile alocate de catre Michelin Romania, au fost reconditionate 18 treceri de pietoni si au fost amenajate alte cinci, in apropierea unor scoli si gradinite. In zona a cinci unitati de invatamant cu acces evaluat ca fiind cu risc pentru siguranta elevilor, au fost instalate marcaje transversale, care ii obliga pe soferi sa reduca viteza pana la 30 km/ora.
De la inceputul anului, la nivelul judetului Salaj au avut loc 124 de accidente grave, soldate cu 18 morti si 134 de raniti grav, in usoara scadere fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit Politiei Rutiere. Cauzele principale sunt viteza, nepurtarea centurii de siguranta si traversarile neregulamentare ale pietonilor.