Michelin vrea sa reduca personalul cu pana la 3.000 de angajati in Franta

Producatorul francez de anvelope Michelin vrea sa reduca personalul cu 1.000 – 3.000 de angajati in Franta, potrivit unor surse sindicale. Programul ar putea afecta intre 1.000 si 3.000 de salariati, a afirmat o sursa sindicala. Conducerea Michelin va furniza miercuri mai multe detalii legate de disponibilizari, a precizat aceasta. Planul va fi analizat de guvern, a declarat secretarul de stat pentru Munca, Laurent Wauquiez.
Publicatia Le Monde noteaza ca producatorul de anvelope se pregateste sa renunte la 1.500 de locuri de munca, in special la uzina din orasul La Roche-sur-Yon, din vestul Frantei, specializata pe pneuri de inalta calitate si la fabrica din Roanne, unde se produc, in principal, anvelope pentru masini grele. “Cifrele si locatiile mentionate de Le Monde sunt inexacte”, a anuntat conducerea Michelin.
Compania este afectata sever de criza din sectorul auto, careia i-a raspuns, in principal, prin reducerea activitatii si somaj tehnic.
Michelin detine in Romania trei fabrici, respectiv RomSteel Cord si Silvania, din Zalau, si Victoria, din Floresti, judetul Prahova.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *