Reprezentantii Institutului de Medicina Legala din Los Angeles au spus, vineri, intr-o declaratie de presa, ca in urma autopsiei s-a constatat ca decesul lui Michael Jackson este omucidere si a inclus o combinatie de mai multe substante, transmite CNN.com. Raportul complet al autopsiei va fi publicat la finalizarea anchetei deschise in acest caz.
Reprezentantii Institutului au precizat ca Michael Jackson a murit in urma unei „intoxicatii profunde cu propofol”. „Printre alte cauze ale decesului: efectul in urma substantelor benzodiazepine”, se mai arata in declaratia legistilor, citata de CNN. Lorazepam, midazolam si diazepam sunt cele mai cunoscute substante din clasa benzodiazepinelor.
Raportul complet si final al autopsiei si un raport toxicologic complet „vor fi tinute sub protectie la cererea Los Angeles Police Department si a procurorului general al districtului Los Angeles”, se mai precizeaza in declaratia Institutului.
Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic – propofol -, potrivit unui mandat de perchezitie facut public in 24 august, in orasul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere. Michael Jackson a facut stop cardiac si a murit pe 25 iunie, la varsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuata de politie si de agentii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla langa star in ultimele momente ale vietii acestuia.