Instituția Prefectului Județului Sălaj lansează invitația tuturor locuitorilor de a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

La Zalău, manifestările sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, Consiliului Județean Sălaj, a structurilor locale ale Ministerului Apărării Naționale și structurile Ministerului Afacerilor Interne.

La ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, are loc spectacolul muzical-coregrafic „Hai să dăm mână cu mână”. Spectacolul este organizat de Primăria Municipiului Zalău, prin Casa Municipală de Cultură și-i are invitați speciali pe îndrăgita Alexandra Chira și Petrică Mureșan. Pe scenă vor evolua formația de dansuri „Rapsodia Sălajului”- veterani, orchestra si dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Porolissum” Zalău, soliștii vocali Alice Ghile, Claudiu Costinaș, Andreea Vălean Indrecan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling și Vasile Coca. Spectacolul va fi prezentat de Adina Chirilă.

După spectacol, la ora 19.00, maifestările vor continua cu depuneri de jerbe și un ceremonial religios la bustul lui Simion Bărnuțiu, din proximitatea Instituției Prefectului – Județul Sălaj. Apoi, se va încinge pe Platoul central o Hora Unirii, pe acordurile muzicii interpretate de FANFARA „PROMENADA” a Casei Municipale de Cultură, dirijată de prof Emil Popovici.