Metoda "smen" utilizata de doi clujeni la un magazin din Zalau

O angajata a unui magazin, din municipiul Zalau, a fost inselata cu suma de 200 de lei, de catre doua persoane, din judetul Cluj, prin metoda “smen". Prejudiciul a fost recuperat.

rn

In fapt, la data 28 aprilie, la ora 15.47, Politia a fost sesizata prin apelul de urgenta 112, de catre angajata unui magazin, din Zalau, despre faptul ca doua persoane necunoscute au patruns in magazin si au rugat-o sa le schimbe o bancnota de 500 lei in bancnote de 50 si 100 lei. Aceasta le-a schimbat suma solicitata, insa la scurt timp s-au razgandit si au rugat-o sa le dea bancnota inapoi, oferindu-i de aceasta data doar suma de 300 lei.

rn

Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica, aflati in supravegherea traficului rutier, au identificat persoanele banuite de comiterea faptei, in timp ce se deplasau cu autoturismul pe strada 22 Decembrie 1989. Este vorba despre un tanar de 31 de ani si o femeie de 51 de ani, ambii din Judetul Cluj. Prejudiciul in valoare de 200 de lei a fost recuperat. In cauza, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de inselaciune. 

rn

Pentru a nu deveni victimele unei astfel de infractiuni IPJ Salaj va informeaza:

rn

Metoda „smen" se bazeaza pe inducerea in eroare, pe moment, a victimei.
Autorul solicita schimbarea unor bancnote in cupiura mai mica, dupa care se „razgandeste" si cere banii inapoi, distrage atentia victimei si in acelasi timp subtilizeaza o parte din banii primiti in schimb, restituind doar o mica parte.
De asemenea, aceasta metoda functioneaza si la cumparaturi, bazandu-se pe sustragerea banilor oferiti initial.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *