Metalurgistii salajeni ies in strada

Circa 40 de sindicalisti salajeni afiliati la Federatia “Metarom” vor picheta maine, 10 aprilie, sediul Institutiei Prefectului, ne-a declarat Alexandru Rus, prim-vicepresedinte al federatiei si lider al Sindicatului “Metalurgistul” din TenarisSilcotub Zalau.
Actiunea se vrea un protest la adresa lipsei de implicare a guvernantilor in problemele concrete ale metalurgiei, a scaderii nivelului de trai si a lipsei unui parteneriat real intre sindicate-patronate si guvern, pentru rezolvarea problemelor datorate crizei.
Sindicalistii sunt de parere ca, in contextul actual, pentru a evita dezastrul social si economic in metalurgie, statul roman ar trebui sa se implice. Mai mult decat atat, sustine Alexandru Rus, in ciuda apelurilor si presiunilor facute de sindicate, factorii guvernamentali nu au intervenit cu nimic pentru a-i obliga pe investitori sa-si respecte angajamentele asumate: “Salariatii si sindicatele au fost abandonate de stat in mainile unor patronate agresive, interesate doar cum sa-si maximizeze profiturile. Iar efectele s-au vazut: reduceri permanente de personal, inchideri de capacitati de productie, salarizare mizerabila, investitii irelevante. Capitalismul salbatic a triumfat in Romania”. In aceste conditii, protestatarii cer pastrarea locurilor de munca, asigurarea comenzilor pentru desfasurarea unei activitati productive normale, incetarea trimiterii salariatilor in somaj tehnic si cresterea venitului real din metalurgie, care se afla azi sub media pe economie.
Federatia Sindicala a Siderurgistilor “Metarom” reuneste peste 80% din salariatii din industria metalurgica romaneasca, inclusiv pe cei din fabricile Michelin Romsteel Cord Zalau si TenarisSilcotub Zalau.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *