septembrie 29, 2023

Meseşul – locaţie “cheie” pentru telecomunicaţii

0

Serviciul militar de telecomunicaţii scapă de chiria plătită altor companii.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a inaugurat vineri pe varful Meseş un turn de telecomunicaţii ce asigură legături radioreleu la nivelul judeţului Sălaj, spre Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou şi o mare parte din comunele judeţului. De asemenea, in această locaţie sunt instalate echipamente de acces radio, care asigură servicii de comunicaţii mobile şi fixe pentru autorităţile abilitate prin lege să acceseze Sistemul Informatic Naţional de Semnalări. “Oportunitatea realizării acestui amplasament de telecomunicaţii a avut la bază, cu prioritate, economia asigurată la bugetul de stat pentru că elimină cheltuieli de peste 4.000 de euro lunar, proveniţi din eventualele plăţi pe chirie către terţi-proprietari”, a declarat colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvant al STS. In continuare, Serviciul de Telecomunicatii Speciale va acorda o atenţie deosebită reducerii cheltuielilor, a eficientizării economice a investiţiilor şi asigurării securităţii comunicaţiilor de stat, in acest sens, se află in derulare incă un proiect similar investiţiei de pe Meseş, in localitatea Jibou. Această inaugurare a turnului de telecomunicaţii de pe Meseş a avut loc după ce in cadrul proiectelor tehnice Schengen dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost identificate un număr important de locaţii “cheie” şi o astfel de locaţie este şi varful Meseş.
Serviciul de Telecomunicatii Speciale este instituţia centrală de specialitate ce coordonează activităţile in domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din Romania, are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut