Mesaje RO-ALERT în localitățile cu incidență Covid ridicată

2
980

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, vineri, o şedinţă de analiză a situaţiei epidemiologice la nivel judeţean şi a măsurilor ce trebuie luate pentru limitarea pandemiei, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai sistemului sanitar şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), responsabili de gestionarea pandemiei de COVID-19, alături de conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj.

Potrivit datelor prezentate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, comunele Treznea, Rus şi Bălan înregistrează actualmente incidenţe de peste 10 la mia de locuitori, rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean fiind de aproape 5 la mia locuitori, cu un total de 1.190 cazuri active.

În cadrul întâlnirii s-a decis emiterea de mesaje RO-ALERT pentru atenţionarea cetăţenilor, dar şi intensificarea controalelor şi verificărilor privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei în cele trei comune cu incidenţă ridicată.

Trei linii pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

În acelaşi context, directorul DSP Sălaj a precizat faptul că de săptămâna viitoare vor fi funcţionale trei linii de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, în cadrul centrelor de vaccinare deja existente la Zalău (Cercul Militar), Şimleu Silvaniei şi Jibou.

“Vaccinarea şi respectarea de către cetăţeni a măsurilor de prevenire şi compatere a COVID-19 sunt esenţiale pentru a trece cu bine peste valul 5 al pandemiei, iar structurile MAI şi cadrele medicale sunt capacitate la maxim. De asemenea, medicii de familie pot sprijini concret eforturile noastre comune, prin implicare în campania de vaccinare şi testare COVID-19”, susţine prefectul Dari Toma.

2 COMENTARII

  1. Stati blanzi,ce mai vreti?Vedeti va de treaba,ori cred ca nu prea aveti,mai lasati ne in pace,nu incercati sa ne inspaimantati!Speriati pe mama voastra si pe neamul vostru de nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.