Mobilizarea exemplară a polițiștilor din Crasna a făcut ca dispariția unei femei în vârstă de 82 de ani, din localitatea Peceiu, să aibă, în cele din urmă, un final fericit.

Prin intermediul unui mesaj primit la redacție, familia recunoscătoare a ținut să le mulțumească salvatorilor pentru profesionalism, implicare, promptitudine și empatie.

Din spusele fiicei sale, femeia a plecat de acasă în seara zilei de 8 iulie. Voia să își vadă pământurile din hotar. Când au văzut că se întunecă, iar femeia nu s-a întors la locuință, întreaga familie s-a mobilizat și a plecat în căutarea acesteia. Terenul accidentat și zona mărăcinoasă au îngreunat mult misiunea. Disperați că nu reușesc să o găsească, au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

„În data de 8 iulie, la ora 23.19, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj prin S.N.U.A.U. 112 de la o femeie de 62 de ani, din localitatea Peceiu, cu privire la faptul că mama acesteia, o femeie de 82 de ani, din aceeași localitate, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, în jurul orei 20.00, și nu a mai revenit”, au precizat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții IPJ Sălaj.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna s-au mobilizat de urgență. Au ajuns la Peceiu în aproximativ 15 minute de la primirea solicitării, au organizat operațiunea de căutare, împreună cu membrii familiei, și au „periat” întreaga zonă, folosind și un aparat cu termoviziune.

În jurul orei 01.30, în extravilanul localității Peceiu, persoana căutată a fost găsită. Din fericire, era teafără, într-o stare bună, și încerca să ajungă acasă.

„Femeia de 82 de ani a fost găsită într-o stare psiho-fizică bună, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni”, spun polițiștii.

Pentru modul exemplar în care și-au făcut datoria, familia dorește să mulțumească celor doi polițiști implicați în misiunea de căutare, Agent șef principal But Călin și Agent șef Cristea Gabriel.
„Vă mulțumim din suflet pentru fapta bună! Fără ajutorul dumneavoastră, nu știm dacă am fi reușit să o mai găsim pe mama în viață!”, spune una dintre fiicele femeii din Peceiu.