In institutiile deconcentrate este liniste. Linistea dinaintea furtunii. Pentru ca, se stie, urmeaza debarcarile. Ministrul de Interne a fost executat, sec, dupa doar o luna de mandat. Pentru ca generalul Gabriel Oprea a incalcat disciplina de partid. Ba, si-a numit si un subaltern controversat (Virgil Ardelean) intr-unul din posturile „cheie” ale Ministerului de Interne. Decizia fara echivoc a presedintelui PSD Mircea Geoana poate fi un semnal ca regulile nu se discuta. Iar subminarea puterii sefului se pedepseste ca la… razboi.
Pana acum, numirile sunt la nivelul secretarilor de stat, carora le vor urma prefectii, subprefectii si sefii institutiilor judetene cu subordonarea ministeriala. PSD si PD-L vor negocia, fiecare post, din fiecare institutie deconcentrata. Primii vizati de schimbare sunt liberalii si UDMR-istii. (Marko Bela se plange, deja, ca „specialistii” sai vor fi schimbati pe criterii politice). Dar, ca intotdeauna, mai sunt si exceptii. E vorba de directorii care au… supravietuit in functii vreo doua guvernari, iar daca vor mai ramane inca patru ani, sigur ne vom convinge ca sunt de neinlocuit!
Rotirea politica a sefilor din teritoriu, din patru in patru ani, a devenit o obisnuinta si, fata de acum 10-12 ani, nu prea mai mira pe nimeni. Argumentul forte al partidelor din guvern este acela ca nu-si pot pune in aplicare masurile si politicile cu oamenii altor partide. Ca sa nu mai vorbim despre obligatiile pe care le au fata de cei care au obtinut voturi pentru partid ori cu contribuit consistent in campaniile electorale.
Cat de pregatiti si potriviti, pentru un post, sunt cei care pleaca si cei care vin? Nu stim cat conteaza, pentru cele doua partide, raspunsul la aceasta intrebare. Dar sunt destule institutii care plutesc in deriva, de ani de zile, pentru ca seful a avut strict merite politice. Si sa zicem ca era de inteles la partide de 5-12%. Daca se va intampla si de aceasta data la fel, meritul politic, fie el si clasa I, nu va face decat sa transforme, a cata oara?, o intentie buna intr-un pagubos si banal compromis.
Meritul politic clasa I
Articole
Elevii nu mai au voie să folosească telefoanele mobile nici în pauze
Folosirea telefoanelor mobile va fi complet interzisă pe durata întregului program școlar, inclusiv în pauze, conform secretarului de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru. Una dintre cele mai importante schimbări aduse în școli este interdicția de a folosi telefoanele mobile pe întreaga durată a zilei școlare, inclusiv în pauze, afirmă Florian Lixandru. Singura situație în care elevii mai pot sa folosească telefoanele la școală este cea în care profesorii decid că sunt utile în procesul educațional. Noutate:…
Mai mult...Carduri educaționale: 3 octombrie, data limită pentru a cere banii
Părinții copiilor de grădiniță și cei ai elevilor care au venituri reduse și se încadrează în condițiile prevăzute de ordonanța nr. 83/2023 trebuie să depună la secretariatul grădiniței/ școlii în care este înscris copilul o cerere pentru a primi cardurile educaționale în valoare de 500 de lei. Termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 3 octombrie. Trebuie precizat că această cerere trebuie depusă chiar și de cei care au beneficiat în anul școlar trecut de sprijinul…
Mai mult...