septembrie 30, 2022

Mereu găsim un motiv

Ziua bună, dragi cititori!

”- Mi-am uitat oare umbrela la dumneavoastră?” își întreabă o doamnă vecinul.

” – Da!” răspunde vecinul.

Doamna mulțumi îndelung și spuse: ” Dumneavoastră sunteți tare cinstit! Am întrebat o grămadă de oameni dacă mi-am uitat la ei umbrela și mi-au zis că nu!”

O broască țestoasă viețuia în pace la țară. Într-o bună zi, o vară de-a ei care locuia la oraș o pofti să-i facă o vizită. Arzând de dorința de a vedea și ea un pic lumea, țestoasa de la țară primi invitația.

Distanța nu era mare, până acolo nu era mai mult de un kilometru, dar pentru țestoasa noastră aceasta însemna cale lungă. Își făcea totuși iluzii că drumul nu-i va lua mult timp și o porni abia în dimineața următoare.

Plecă fredonand ceva. Și merse ea, și merse…Pe la amiază, țestoasa noastră străbătuse doar câteva sute de metri. Când auzi că un clopot bătea de douăsprezece ori, izbucni:

  • Ce clopot nătâng! Nu a trecut nici un ceas de când am ieșit din casă și iată că bate la amiază. Nici un orologiu nu merge bine și toți clopotarii sunt niște incompetenți!

Și merse ea, și merse…Soarele apuse și apărură stelele tremurătoare, iar țestoasa noastră nu făcuse nici jumătate din cale.

Înfuriată cum nu fusese niciodată, țestoasa noastră se apucă să ocărască:

  • Lumea nu mai este ce era odinioară! Soarele apune mai devreme, stelele răsar fără a mai ține seama de ceasuri și ziua nu mai e făcută din douăzeci și patru de ore!

Și, mormăind, porni iar la drum, blestemând drumul, cu prea multe pietre și prea întortocheat.

(Bruno Ferrero, Trandafirul de mare preț)

Dragilor, în Vechiul Testament Dumnezeu spune că faptele rele ale lui Israel au pus un zid între el și popor. De-a lungul veacurilor, greșelile creștinilor au făcut posibile triumful ideologiilor materialiste, marxiste și comuniste. Aceste ideologii au nimicit milioane de vieți, au adus țări întregi la faliment și au vătuit lumea cu erori și teamă.

Mereu găsim un motiv să-i găsim responsabili pe ceilalți, în timp ce, o mare răspundere o purtăm fiecare dintre noi. Poporul ”naște” conducătorul și nu invers. După un studiu recent, țara cu cea mai înaltă rată de ateism din lume este China. Nouăzeci și unu la suta din poporul chinez s-a declarat necredincios. Dacă aruncăm o privire în ograda acestei țări vedem fără echivoc că tirania și nihilismul domnesc acolo.

Fără disciplina propriilor virtuți ne vom zbate mereu între himerele dezolarii și beatitudinile efemere.

Vă invit la o reflecție! Toate cele bune!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.