noiembrie 30, 2022

Melania Galea, fosta eleva de la CNS, aduce povestea Malalei la Zalau

Zalauanca Melania Galea, fosta eleva a Colegiului National “Silvania” Zalau, revine pe meleagurile natale cu un proiect prin care vrea sa adune la un loc cat mai multe femei cu initiativa din Zalau si Salaj, interesate sa se implice in dezvoltarea de proiecte inovative pentru comunitate.

Vineri, 15 septembrie, salajencele sunt invitate la proiectia filmului “He named me Malala”, de la ora 19.00, la Biblioteca Judeteana.

Documentarul descrie povestea Malalei Yousafzai, o adolescenta din Pakistan care militeaza pentru importanta educatiei si a includerii tuturor fetelor in scoli. Activitatea ei i-a adus Premiul Nobel pentru Pace si a transformat-o intr-o personalitate cu impact la nivel mondial. Malala e co-fondatoarea unui program care finanteaza educatia la nivel mondial – Malala Fund, si a strans in jurul vocii sale eforturile activistilor pentru educatie de pretutindeni.
Misiunea Malalei este prezentata in documentarul “He named me Malala”, nominalizat la Premiile Oscar in 2015.

“In lunile august si septembrie realizam un tur de filme in mai multe orase din Transilvania pentru a atrage atentia asupra importantei educatiei. Proiectand filme cu protagoniste de exceptie, dorim sa impulsionam femei ambitioase sa isi asume riscuri si sa creasca profesional si personal impreuna. Ne dorim ca prin puterea povestilor sa instigam femeile din jurul nostru la dialog si actiune, demonstrand ca atunci cand primesc sustinere, femeile au puterea sa transforme comunitatea in care traiesc. Eu am fost eleva in CNS si imi doresc mult sa ofer niste perspective noi orasului meu”, transmite Melania Galea, fondatoarea Lean In Cluj, o organizatie non profit.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *