Mediul privat nu reprezintă o prioritate pentru primarul Ciunt. PSD – iștii s-au opus reducerii cu 20 la sută a impozitului pentru clădiri nerezidențiale

În sedința din 28 mai, consilierii PNL au venit cu o propunere în sprijinul mediului de afaceri – reducerea cu 20 la sută a impozitului pentru clădiri nerezindențiale deținute de operatorii economici greu încercați pe perioada pandemiei. Propunerea liberalilor zălăuani venea pe fondul OUG 69/2020 ,art. V, prin care Guvernul Orban a creat cadrul legislativ necesar pentru sprijinirea mediului de afaceri. Din păcate, proiectul de hotărâre prezentat în Consiliul Local de Ciunt&Co. a venit cu o reducere a impozitului anual de numai 10 procente.

Consilierii PNL Zalău au arătat că operatorii economici care au fost obligați, potrivit legii,să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență vor avea nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-și reveni și, ținând cont de cadrul legal oferit de OUG 69/2020, au depus un amendament prin care au cerut o reducere a acestui impozit cu 20 la sută. Iar liberalii au indicat și sursele de finanțare – doar banii bugetați în anul 2020 pentru ACS VOLEI MUNICIPAL ZALAU, pentru anul competițional 2020-2021(1.680.000 lei) acoperă sumele necesare pentru a acorda procentul solicitat. În plus, Primăria Zalău a beneficiat în aceasta perioadă de multe facilități acordate de către guvern care pot să constituie surse de finanțare – Clubul Sportiv Municipal Zalău, ai cărui angajați au avut suspendate temporar contractele de activitate, a primit, lunar 80.000 lei. Prin OUG 50/2020 procentul din ,,Cote și sume defalcate din impozitul pe venit’’ repartizat autorităților locale a crescut de la 63 la 65 la sută, iar prin OUG70/2020 -50 la sută din cheltuielile privind transportul gratuit al elevilor se suportă de la bugetul de stat.

Cu toate acestea, amendamentul PNL Zalău a fost respins de majoritatea PSD – UDMR, reducerea impozitului pentru clădiri nerezindențiale rămânând la doar 10 la sută.

În schimb, aceeași majoritate pesedisto – udemeristă, coordonată de Ionel Ciunt, a votat creșterea tarifului/km practicat de SC TRANSURBIS SA cu 15 la sută, în condițiile în care prețul combustibilului a scăzut considerabil. Practic, s-a ajuns în situația în care veniturile societății TRANSURBIS să fie formate în proporție de 89 la sută din subvenții și transferuri.

Sursa foto – economica.net
Grupul Consilierilor locali ai PNL ZALĂU

About Author

3 Replies to “Mediul privat nu reprezintă o prioritate pentru primarul Ciunt. PSD – iștii s-au opus reducerii cu 20 la sută a impozitului pentru clădiri nerezidențiale”

  1. Liberalii țin cu dinții, ca porcu de straiță, de cota unică de impozitare mult iubită de bogătani. Absolut toate țările capitaliste dezvoltate folosesc impozitarea progresivă. Dintre țările mari, numai statul oligarh rus folosește cota unică, liberalii adoptă modelul lui Putin !

  2. 8:48- e modelul vostru al ciumatilor rosii ,ca tare va sunt dragi Putin ,Erdogan si toata partea estica neocomunista .V-ati vopsit din pcr-isti in psd-isti si ati ruinat tara asta dupa 89 incoace.Halal !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *