Medii de 1,5 la Evaluarea Națională

1
1680

După opt ani de școală, peste 300 de elevi sălăjeni nu au fost în stare să obțină măcar media 5 la Evaluarea Națională. Astfel de rezultate dezastruoase s-au înregistrat în special în mediul rural.

Înainte de contestații, se înregistrează 336 de medii sub 5. Aproape jumătate dintre elevii din această categorie au fost notați cu note cuprinse între 1 și 2, atât la Limba română, cât și la Matematică.

Media de la Evaluarea Națională are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează repartizarea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, iar media generală de absolvire a claselor V–VIII are o pondere de 20 la sută.

1 COMENTARIU

  1. Problema democrației este aceea că locul în societate nu mai este asigurat de pregătirea școlară, ca-n socialism. Ce să facă cu școala ?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.