Medii de 1,5 la Evaluarea Națională

După opt ani de școală, peste 300 de elevi sălăjeni nu au fost în stare să obțină măcar media 5 la Evaluarea Națională. Astfel de rezultate dezastruoase s-au înregistrat în special în mediul rural.

Înainte de contestații, se înregistrează 336 de medii sub 5. Aproape jumătate dintre elevii din această categorie au fost notați cu note cuprinse între 1 și 2, atât la Limba română, cât și la Matematică.

Media de la Evaluarea Națională are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează repartizarea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, iar media generală de absolvire a claselor V–VIII are o pondere de 20 la sută.

1 thought on “Medii de 1,5 la Evaluarea Națională

  1. Problema democrației este aceea că locul în societate nu mai este asigurat de pregătirea școlară, ca-n socialism. Ce să facă cu școala ?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut