decembrie 7, 2022

Medicul zalauan dr. Ilie Lascu a reeditat Cursul de gastroenterologie si hepatologie

A vazut lumina tiparului de curand cea de a doua editie a lucrarii de interes medical "Curs de gastroenterologie si hepatologie", care il are autor pe medicul zalauan Ilie Laurentiu Lascu, in colaborae cu dr. Remus Adrian Balanean si George Victor Lascu. 

rn

A fost nevoie de cea de a II-a editie pentru ca prima aparitie s-a epuizat, iar pe piata era nevoie de un astfel de curs. Prezenta carte se adreseaza in special asistentilor medicali, studentilor, elevilor din scolile postileceale sanitare, dar merita parcursa si studiata cu interes de catre toti cei motivati sa ramana la curent cu toate evolutiile sub aspectul acumularii informatiilor profesionale si a dobandirii cunostintelor despre principalele afectiuni ale aparatului digestiv, ale ficatului si pancreasului.
Cursul insumeaza peste 172 de pagini si cuprinde trei capitole si sapte sectiuni cu detalii despre simptomele si tratamentul maladiilor aparatului digestiv, precum si despre afectiunile glandelor anexe; ficat si pancreas. Nu vom intra in detalii privind continutul de specialitate al lucrarii, dar putem afirma, asa cum spune in prefata lucrarii prof. Dan L. Dumitrascu, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale, ca este "o carte utila si clara".
Peste o suta de carti sunt indicate de autor la bibliografie, lucrari stiintifice care au dus la omogenizarea si detalierea subiectelor tratate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *