noiembrie 27, 2022

Medicul primar Alina Chivu este numita manager interimar al Spitalului Orasenesc Jibou in locul Mariei Boldea

Mandatul de manager interimar la spitalul din Jibou al Mariei Boldea a expirat vineri, 30 iunie, iar prin dispozitia primarului din Jibou, Dan Ghiurco, a fost numita manager interimar medicul primar de medicina interna Alina Chivu. Aceasta are un mandat interimar pe o durata de trei luni, incepand cu 1 iulie, pana la sfarsitul lunii septembrie. 

Mutarea facuta la sefia spitalului din Jibou este surprinzatoare si are loc in contextul in care concursul pentru ocuparea postului a iesit cu scandal. Manager al spitalului din 2009, Maria Boldea a fost luna trecuta singurul candidat la concurs si lucrurile pareau clare. La ultima proba, ce a interviului, prevazuta pentru 23 iunie, reprezentantii Primariei Jibou din Comsia de examinare si-au dat insa demisia, in conditiile in care Maria Boldea este puternic contestata de medici din spital.

Consiliul Local Jibou a luat in discutie prelungirea interimatului pentru Maria Boldea… dar s-a decis inlocuirea ei

Viceprimarul Orasului Jibou, Sarkozi Paul, de la UDMR, ne-a explicat ieri contextul inlocuirii Mariei Boldea si ce se va intampla pe viitor 

“Marti, in sedinta de Consiliu Local Jibou, s-a discutat prelungirea interimatului pentru Maria Boldea si s-a solicitat numirea unui director medical, pentru ca spitalul nu are asa ceva (…) Ar fi cel mai bine sa se repete concursul. Doi reprezentanti ai DSP au lipsit de la inceput din Consiliul de Administratie al spitalului. Consiliul de Administratie (al spitalului – n.r.) va decide daca se repeta concursul sau va continua din etapa unde a ramas. “n sedinta de luna viitoare a Consiliului Local Jibou urmeaza sa fie numiti doi reprezentanti alesi din randul consilierilor locali. Unul din cei doi reprezentanti ai Consiliului Local Jibou trebuie sa aiba pregatire economica. Speram ca pana luna viitoare DSP sa numeasca si ei doi reprezentanti, care trebuie obligatoriu sa faca parte din Consiliul de Administratie a spitalului din Jibou. Consider ca colegii din Consiliul de Administratie au gresit cand au inceput procedura concursului. Ei au crezut ca DSP poate numi si pe parcursul desfasirari concursului reprezentanti, ceea ce nu este posibil. Si aceasta chestiune, lipsa celor doi reprezentanti ai DSP, a fost un considerent pentru care colegii din Consiliul de Administratie si-au dat demisia”, ne spune viceprimarul Sarkozi Paul.

Inginerul Maria Boldea pierde sefia spitalului
in favoarea unui medic cu experienta

Alina Chivu: “Menirea noastra este sa fim alaturi de omul bolnav”

“Am fost chemata la Primaria Jibou, unde mi s-a comunicat si inmanat decizia primarului. Pe perioada interimatului doresc sa vin in sprijinul colegilor, dar in primul rand al bolnavilor, pentru ca asta este menirea noastra, sa fim alaturi de omul bolnav”, ne-a declarat ieri Alian Chivu, noul manager interimar al Spitalului Orasenesc Jibou.
Alina Chivu a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca. Lucreaza la Spitalul din Jibou de 18 ani. Din 1999 pana in 2004 a fost medic rezident medicina interna, apoi din 2004 pana in 2009 a fost medic specialist medicina interna, iar din 2009 pana in prezent este medic primar medicina interna la Spitalul din Jibou. Din 2016, medicul primar Alina Chivu detine un atestat in ingrijiri paliative.

Maria Boldea: “Nu am cuvinte. Pana in ultima clipa mi s-a spus ca eu voi fi numita”

Fostul manager, Maria Boldea, s-a aratat surprinsa de decizia primarului dan Ghiurco, dar spune ca acesta a linistit-o si i-a dat asigurari.
“Nu am cuvinte. Pana in ultima clipa mi s-a spus de toti, de consilierii locali, de primar, ca eu voi fi numita in continuare manager interimar. “ntamplator am aflat ca va fi numit un manager nou. Primarul mi-a spus ca e mai bine sa se linisteasca lucrurile, dupa care voi putea participa la concurs. Primarul se referea la problemele legate de nemultumirea a trei medici din spital privind raportul Curtii de Conturi. Nu am nimic sa imi reprosez din toata activitatea mea pe care am avut-o la spitalul din Jibou”, spune fostul manager Maria Boldea.
Maria Boldea este sotia sefului Politiei Orasului Jibou, comisar de politie Boldea Horia Viorel. Boldea Maria este de meserie inginer. A facut si Facultatea de Management Stiinte Economice si un curs de managment sanitar.
Este a treia oara cand Boldea Maria a participat singura la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Orasenesc Jibou. Este manager la spitalul din Jibou din 2009, ultima data fiind numita cu caracter temporar prin dispozitia primarului Dan Ghiurco (PSD). Boldea Maria este membra PSD de aproxiamtiv 20 de ani si a candidat pe lista de senatori a PSD Salaj la alegerile parlamentare de anul trecut, aflandu-se pe pozitia a doua.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *