Dupa aproape trei ani de procese, medicul de familie din comuna Zalha, Basaleh Saleh Ayoub Salim, a fost achitat de magistrații Tribunalului Salaj. In dosarul nr 414/84/2015, medicul a fost acuzat de infracțiunea de trafic de influența.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj, Pompilia Stana, Basaleh Saleh Ayoub Salim a fost acuzar ca, în data de 4 mai 2012, a pretins de la Ceaca Nastasia, soția pacientului Ceaca Alexandru, suma de 4.000 de lei, cu motivarea ca urmeaza sa o dea unui medic chirurg (funcționar public) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența Cluj, pentru ca acesta sa-l opereze pe pacient.
Medicul de familie din comuna Zalha este de origine palestiniana, stabilit în stop_coloana România dupa absolvirea Facultații de Medicina din Cluj Napoca. Basaleh susținea ca îl cunoaște pe chirurg din timpul studenției, dând astfel o nota de credibilitate în fața soției pacientului. Medicul de familie din comuna Zalha, Basaleh Saleh, are cel mai mare „spor de rural” din județ, de 36 la suta.