Medicul de familie din Sărmășag, premiat de Colegiul Medicilor de Familie din Ungaria

2
2659

Seress Klára-Katalint, medic de familie în comuna sălăjeană Sărmășag, a primit recunoașterea Colegiului Medicilor de Familie din Ungaria, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea forului medical.

Premierea a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Danubius din Budapesta, la data de 27 martie, iar medicul sălăjean care de 38 de ani este în slujba pacienților din comuna Sărmășag a primit două distincții – un premiu pentru carieră și un premiu pentru activitățile desfășurate pentru sănătatea comunității. La eveniment au mai fost invitați doi medici de familie români, unul din Cluj și altul din Arad, dar și medici de familie din Ucraina și Slovenia. Momentul a fost emoționant pentru medicul sălăjean cu atât mai mult cu cât s-a reîntâlnit, după 20 de ani, cu o prietenă medic de familie din Ucraina.

”Colegiul Medicilor de Familie din Ungaria a aniversat 50 de ani de la înființare și s-au gândit să premieze cu acest prilej și medici de familie din diaspora cu activitate de peste 30 de ani. Nu știu cum au aflat de mine, nu știu cine m-a recomandat, cert este că am primit invitația să merg la Budapesta. Această recunoaștere a activității medicilor de familie ar trebui acordată și la noi, în România, pentru că medicii de familie sunt cei mai apropiați de pacienți. Din România, au mai fost invitați doi medici de familie. Un medic din Cluj care conduce un azil de bătrâni și un medic din Arad. Au mai fost medici din Ucraina, din Slovenia, și foarte mulți medici în vârstă. A fost premiat un medic de familie din Ungaria în vârstă de 97 de ani care are cabinet încă. Ne-a impresionat luciditatea dânsului, vorbește foarte coerent, nu știu însă dacă mai merg pacienți la dânsul având o vârstă așa înaintată. În ce privește distincțiile oferite, m-au bucurat. Dar eu caut doar să fiu de folos oamenilor de aici, nu fac altceva decât să fiu în permanență implicată pentru sănătatea comunității, lucru pe care-l fac de 38 de ani”, a declarat medicul Seress Klára-Katalint, contactată de Graiul Sălajului.

Premiile au fost înmânate de personalități medicale din Ungaria, printre care și dr. Gogl Arpad, parlamentar, fost ministru al Sănătății, care i-a felicitat și le-a urat multă sănătate și putere de muncă. Așa cum ne-a relatat medicul de la Sărmășag, fostul ministru al Sănătății din Ungaria și-a reamintit cu ocazia oferirii acestor distincții despre vizita sa la Șimleu Silvaniei, în urmă cu câțiva ani, cu ocazia organizării Zilelor Medicale la Șimleu.

”A fost un moment și cu emoții ale revederii. M-am reîntâlnit, după 20 de ani, cu o prietenă care este medic de familie în Ucraina. Ne-am îmbrățișat și ne-am bucurat sincer de revedere, mai ales că știu în ce situație sunt ei acolo. Iar Dr. Arpad și-a amintit că ne-am cunoscut în urmă cu câțiva ani, la Șimleu, când a venit la Zilele Medicale. A fost un moment de bucurie a revederii”, a mărturisit medicul sălăjean Seress Klára.

Precizăm că doamna doctor Seress a fost implicată în perioada pandemiei în toate activitățile de prevenire a infecțiilor cu Sars-CoV-2. A coordonat Centrul de vaccinare de la Sărmășag și a avut grijă ca pacienții să beneficieze de servicii medicale în permanență.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.