Medicii sălăjeni decorați de președinte, felicitați de administrația județeană pentru curaj și dăruire

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a întâlnit, luni, cu medicii Monica-Cristina Pușcaș, șeful Secției Boli Infecțioase, și Leontin-Viorel Vereș, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a le mulțumi personal pentru implicarea lor și a echipelor pe care le coordonează în lupta împotriva coronavirusului.

De Ziua Națională a României, cei doi medici sălăjeni au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 de pe teritoriul țării noastre.

“Ne mândrim cu întreaga echipă de medici a Spitalului Județean de Urgență Zalău și le mulțumesc tuturor acestor adevărați eroi în halate albe pentru implicarea exemplară în lupta cu pandemia, pentru sacrificiile făcute și viețile salvate. A fost o bucurie să mă întâlnesc astăzi cu doi dintre profesioniștii care se află, încă de la debutul pandemiei, în prima linie a luptei anti-COVID-19. Le-am mulțumit, i-am felicitat și i-am asigurat de întreaga mea considerație. Este o onoare nu numai pentru Spitalul Județean din Zalău, ci și pentru sălăjeni faptul că doi medici din județul nostru au fost decorați de către președintele României cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 de pe teritoriul țării noastre”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia se află cea mai mare unitate medicală din Sălaj, a direcționat către Spitalul Județean de Urgență Zalău, pe lângă fondurile alocate din bugetul propriu, alte 16 milioane de lei atrase de administrația județeană printr-un proiect european de dotare a unității spitalicești cu echipamente necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Demersurile au condus atât la asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de COVID-19, cât și la creșterea siguranței pacienților și a personalului propriu.

“Din păcate, lupta cu pandemia nu s-a încheiat, de aceea trebuie să rămânem vigilenți și pregătiți să intervenim la nevoie. În același timp, trebuie să înțelegem cu toții că responsabilitatea este cuvântul-cheie al perioadei dificile pe care o traversăm și că numai împreună vom opri răspândirea acestui virus. Să ascultăm, așadar, cu încredere îndemnurile avizate ale medicilor și să nu uităm că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă modalitate prin care putem învinge pandemia. Protejându-ne pe noi și pe cei din jur, reducem presiunea pusă pe spitale și, implicit, ajutăm cadrele medicale care fac eforturi uriașe să trateze și să salveze pacienți”, a adăugat președintele Consiliului Județean Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *