Medicii de familie sunt lasati pe dinafara, iar in spitale vor fi si salarii micsorate

Medicii de familie sunt lasati pe dinafara,  iar in spitale vor fi si salarii micsorate

Revolta de-a dreptul in randul medicilor de familie, pentru ca ei au fost uitati complet de guvernanti la capitolul salarizare. Sunt peste 11.000 de medici de familie in tara care nu au beneficiat de maririle salariale de la 1 martie. 

rn

Potrivit lui Dan Medve, pesedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Salaj, in judet sunt peste 110 medici de familie, multi dintre ei fiind membri ai sindicatului "Sanitas". Unii dintre ei vor paticipa la mitingul de amploare din data de 25 aprilie, daca nu cumva pana atunci le vine mintea la cap guvernantilor si aduc amendamentele cerute de sindicalisti privind salarizare.
Am spus-o si o mai spunem ca incepand cu 1 martie salariile medicilor si asistentilor medicali ar fi trebuit sa creasca asa cum a promis coalitia PSD-ALDE, cu procente cuprinse intre 40 si 170 la suta, insa guvernantii au decis sa plafoneze sporurile la 30 la suta in sistemul sanitar, ceea ce afecteaza cresterea salariala promisa. Ba unor cadre sanitare chiar le scad salariile, pentru ca suma adaugata la salariul brut este mai mica decat sporurile de pana acum.
Daca de pilda unei asistente care avea un spor salarial de 80 la suta i s-a marit salariul cu 40 la suta, dar i s-a diminuat sporul cu 50 la suta, pana la 30 la suta, respectiva asistenta va pierde la salariu.
Pe fondul acestor absuditati, sindicatele din sistemul sanitar sunt nemultumite si pregatesc ample actiuni ce vor culmina cu declansarea unei greve generale in luna aprilie, mai ales ca unele categorii de personal nu au fost luate in calcul la cresterile salariale (bilogi, moase, personal TESA etc), ceea ce a dus la dezbinarea corpului medical.
Revenind la medicii de familie, liderii social-democrati declara triumfalist ca salariul unui medic poate ajunge la 4.000 de euro pe luna si ca altfel va fi stopata migratia cadrelor medicale in alte tari. "Ce nu spun acesti politicieni ca medicii de familie si asistentele medicale din cabinetele acestora nu beneficiaza de majorari, ceea ce va duce la disparitia acestei specialitati in urmatorii cinci ani", a spus Medve.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *