decembrie 7, 2022

Medicii de familie spun ca isi inchid cabinetele de la 1 aprilie

Medicii de familie spun ca de la 1 aprilie vor inchide toate cabinetele din tara, pe termen nelimitat, pana cand va avea loc “o negociere reala” a Contractului cadru si va exista o garantie ca problemele negociate se vor regasi in document.
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Patronatul National de Medicina Familiei (PNMF) arata, intr-un comunicat de duminica, ca nu au avut loc niciun fel de consultari prealabile intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, SNMF si PNMF cu privire la Contractul cadru si, respectiv, la normele de aplicare ale acestuia pentru anul 2009. Potrivit surselor citate, forma finala a Contractului cadru pentru anul 2009 nu tine cont de niciun fel de propuneri ale medicilor de familie, ci dimpotriva, contine prevederi care ingreuneaza si birocratizeaza suplimentar activitatea cabinetelor de medicina de familie. “In aceste conditii SNMF si PNMF decid mentinerea in continuare a hotararii de a nu se semna contractul pe anul 2009 si, fiind in afara de contract, decid inchiderea tuturor cabinetelor de medicina de familie din tara cu incepere din data de 01.04.2009, pe termen nelimitat, pana cand va avea loc o negociere reala a contractului cadru si a normelor intre reprezentantii autoritatilor si cei ai SNMF si PNMF in calitate de reprezentanti ai medicilor de familie si, respectiv, va exista o garantie reala ca elementele negociate real se vor regasi in prevederile Contractului cadru si ale normelor de aplicare”, se mai arata in comunicatul citat.
Medicii de familie, reuniti in sedinta extraordinara, au decis, sambata, in unanimitate, sa nu semneze Contractul cadru pe 2009 intrucat acesta nu contine si propunerilor lor, astfel incat de miercuri, 1 aprilie, pacientii vor trebui sa plateasca retetele compensate, consultatiile si analizele. Medicii de familie refuza semnarea Contractului cadru pe anul 2009 intrucat forma actuala a documentului nu tine cont de propunerile avansate de medici si cuprinde prevederi care le incalca drepturile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *