Medicii de familie protesteaza

Medicii de familie din Salaj constata cu ingrijorare ca sumele propuse pentru medicina primara, pentru 2009, sunt cu 40% mai mici decat in 2008! In aceste conditii, 50% din cabinetele medicilor de familie vor falimenta, iar cele care nu se vor inchide vor functiona la limita subzistentei.
Ca urmare a acestui fapt, medicii de familie, sau vor emigra, sau isi vor schimba meseria, sau vor deveni asistati social. De asemenea, asistentele medicilor de familie vor ingrosa randurile somerilor si calitatea actului medical acordat pacientilor din Salaj va avea de suferit.
Salajul este un judet in care oricum asigurarea asistentei medicale primare este deficitara. Se dforeste agravarea acestei situatii? Marele perdant va fi din nou PACIENTUL. Medicii de familie s-au intalnit vineri, 13.02.2009, intr-o sedinta extraordinara, unde au discutat masurile pe care le vor lua la nivel judetean. Toti cei prezenti, 80 de medici, au fost de acord sa urmeze planul de actiune SNMF (Societatea Nationala a Medicilor de Familie) si numarul semnatarilor este in continua crestere.
1.In prima etapa, toti medicii de familie si vor depune, intre 18-20.02.2009, cererile de concediu de studiu fara inlocuitor, deci in aceasta perioada cabinetele vor fi inchise!
2.Medicii de familie intocmesc documentele necesare pentru obtinerea certificatului de conformitate in vederea recunoasterii calificarii profesionale in UE, documente necesare practicarii meseriei in ALTE tari europene.
3.Vom initia marsuri de protest.
4.Se vor intocmi liste de semnaturi de sustinere de la pacienti conform anexei.
5.Daca aceste masuri nu vor avea succes, ne gandim serios sa nu semnam contractul cadru la 1 aprilie 2009.
Sincer, nu as dori sa ajungem la astfel de masuri de protest si speram ca problemele noastre vor fi rezolvate, daca nu din respect pentru noi, macar pentru pacientii nostri, pe care CONSTITUTIA ROMANIEI se PREFACE ca-i protejeaza.
“DREPTUL LA SANATATE ESTE GARANTAT”

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *