decembrie 9, 2022

Medicii de familie: Difteria a devenit amenintare pentru Romania

Medicii de familie solicita imperios autoritatilor sa intensifice masurile de prevenire si sa se pregateasca pentru combaterea difteriei, argumentand ca difteria a devenit amenintare pentru Romania.
Ei cer lansarea de urgenta a unui program national pentru vaccinarea populatiei adulte expuse riscului de imbolnavire, program care sa cuprinda masuri de sustinere/compensare a costurilor pentru vaccin si campanii de informare si constientizare a populatiei.
"Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarma in ce priveste amenintarea epidemiologica de la granita de Nord a tarii. Masurile luate de Ministerul Sanatatii (MS) pana in acest moment sunt bune, necesare insa trebuie completate. Medicii de familie au primit alerte epidemiologice de la directiile judetene de sanatate publica si MS a dispus achizitionarea de stocuri de ser vaccinal impotriva difteriei", afirma medicii de familie.
SNMF solicita oficial lansarea de urgenta a unui program national pentru vaccinarea populatiei adulte expuse riscului de imbolnavire, program care sa cuprinda masuri de sustinere/compensare a costurilor pentru vaccin si campanii de informare si constientizare a populatiei.
Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Sanatate Publica, a dispus, inca din 1 noiembrie, directiilor de sanatate publica din judetele Botosani, Maramures, Satu Mare, Suceava si Tulcea intensificarea activitatii de supraveghere a difteriei, ca urmare a comunicarilor privind evolutia unor cazuri de imbolnavire in Ucraina, se arata intr-un comunicat de presa transmis de MS.
Ministerul Sanatatii a mai cerut directiilor de sanatate publica sa evalueze de urgenta situatia acoperirii vaccinale pentru difterie, astfel incat sa fie identificate zonele cu o mai slaba acoperire pentru a interveni cu actiuni de recuperare la vaccinare a copiilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *