septembrie 28, 2023

Medicamentele romanesti se scumpesc cu 1% in farmacii

0

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze referitor la cresterea cu sase la suta a pretului la medicamentele romanesti, precizand ca majorarea vizeaza pretul la producator, in farmacie ajungand sa fie doar de un punct procentual.
Ministrul Sanatatii a precizat ca cresterea de sase la suta a pretului la medicamentele romanesti este doar la producator si ca, in farmacii, majorarea va ajunge de doar unu la suta. “Populatia nu trebuie sa se ingrijoreze, nu sunt cresteri semnificative care sa se simta. Per ansamblu, preturile vor scadea”, a declarat ministrul Ion Bazac. Pretul medicamentelor romanesti va creste, de la 1 aprilie, in medie cu sase la suta, iar al produselor din import va scadea cu aproape 10 la suta, odata cu intrarea in vigoare a unui ordin al ministrului Sanatatii privind ajustarea preturilor la producatori.
Peste doua saptamani intra in vigoare un ordin al minstrului Sanatatii prin care preturile medicamentelor la producatori vor fi ajustate. In baza aceluiasi ordin, producatorii internationali de medicamentele vor fi obligati sa aduca in Romania produse la pretul cel mai mic din 12 tari europene. Astfel, din primele calcule facute de expertii Ministerului Sanatatii, medicamentele din import se vor ieftini in medie cu 10 la suta, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente, Dan Zaharescu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut