octombrie 3, 2022

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionari

Pensionarii care beneficiaza de un venit mai mic de 600 de lei vor putea cumpara medicamente compensate in proportie de 90% din pretul de referinta, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana, a anuntat, miercuri, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
IMasura se incadreaza in cadrul unui program social de compensare a medicamentelor pentru pensionari si va intra in vigoare in luna urmatoare aprobarii legii bugetului pe anul 2009I, a declarat Ion Bazac. Finantarea programului se va realiza din taxa pe viciu. De asemenea, ministerul Sanatatii va adopta o noua strategie privind politica medicamentului. Principalele masuri urmaresc sa stabileasca si sa actualizeze preturile la un curs unic, anual, stabilit in lei, corelat cu volumele achizitionate de la furnizori. Pentru anul 2009, ministrul Sanatatii a anuntat ca acest curs unic va fi de 4 lei.
Totodata, autoritatile propun prescriptia generica, prin generalizarea prescrierii pe baza Denumirii Comune Internationale (DCI), in conformitate cu recomandarile OMS, si nu sub denumirea comerciala, fapt care va creste, in opinia ministerului, accesibilitatea populatiei la medicatia esentiala.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.