Medicamente compensate cu 90%, pentru cei cu pensiile sub 600 de lei

Pensionarii cu venituri exclusiv din pensii mai mici de 600 de lei vor putea cumpara, lunar, medicamente compensate cu 90%, in limita a 300 de lei, a declarat, la Guvern, ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Decizia a fost luata de Guvern in sedinta de miercuri.
Potrivit statisticilor oficiale, in Romania sunt aproximativ 3.080.000 de pensionari cu venituri numai din pensii sub 600 lei.
Proiectul de Hotarare de Guvern a fost supus dezbaterii publice, marti, pe site-ul Ministerului Sanatatii (MS). Potrivit proiectului MS, procentul de compensare al medicamentelor corespunzatoare denumirilor comune internationale prevazute in sublista B este de 90% din pretul de referinta, din care 50% se suporta din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si 40% din transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, pentru prescriptiile a caror contravaloare la nivelul pretului de referinta pe prescriptie este de pana la 300 de lei pe luna. In Nota de fundamentare a proiectului de act normativ se arata ca era necesara adoptarea unor masuri de protectie sociala care sa vizeze persoane cu venituri mici si care, pe langa ingrijiri medicale, au nevoie de medicamente pe care nu si le pot permite financiar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut