Eleva Colegiului National „Silvania” si-a adjudecat medalia la Olimpiada Internationala „D.Mendeleev”, desfasurata in Azerbaidjan.
Claudia Pop, eleva Colegiului National „Silvania” din Zalau, s-a intors ieri de la Olimpiada Internationala de Chimie „Dimitri Mendeleev”, desfasurata in Baku, Azerbaidjan, cu o medalie de bronz. Eleva in clasa a XI-a, Claudia se afla la a treia participare la o olimpiada internationala, fiind, insa, pentru prima oara calificata la olimpiada de chimie. In clasele a IX-a si a X-a ea si-a reprezentat tara la Olimpiada Internationala „Stiinte pentru juniori” (competitie interdisciplinara la chimie, fizica si biologie), reusind sa obtina si la aceste participari medalii, una de bronz (Taiwan, 2007) si alta de argint (Coreea, 2008).
Dupa cum ne-a declarat inspectorul scolar de specialitate, Ana Maria Chende, Claudia s-a calificat in lotul largit de chimie al Romaniei dupa barajul sustinut la etapa nationala a olimpiadei. Ulterior ea a participat la trei saptamani de pregatire intensiva cu acest lot, urmate de alte probe de baraj, in urma carora Claudia s-a calificat in lotul reprezentativ, format din sase elevi. Toti cei sase reprezentanti ai Romaniei au obtinut medalii in competitia din Azerbaidjan: una de argint si cinci de bronz. Claudia Pop este pregatita la chimie de profesoara Carmen Bodea.