In perioada 2-4 octombrie, la Zalau s-a desfasurat Turneul International Cupa Remat care a pus fata in fata 3 echipe romanesti de volei si cunoscuta formatie sarba Steaua Rosie Belgrad.
Remat – VCM Piatra Neamt
Primul meci amical din cadrul Turneului International Cupa Remat, la care au participat echipele Remat Zalau, VCM Piatra Neamt, Explorari Baia Mare si Steaua Rosie Belgrad, a avut loc intre Remat si VCM Piatra Neamt. Setul I, finalizat cu 25-22 pentru zalauani, a tinut cu sufletul la gura numerosul public din sala, din cauza scorurilor stranse. Setul al doilea a fost pierdut de Remat in favoarea nemtenilor (19-25). In cel de-al treilea set s-a remarcat o revenire a jucatorilor nostri, care au marit diferenta de scor, finalizand setul cu 25-22. In ultimul set zalauanii s-au distantat prin scor de VCM Piatra Neamt pe tot parcursul acestuia, in final obtinand o diferenta de 7 puncte. Poate si pentru greselile din teren si a punctelor uneori pierdute de noi cu prea multa usurinta sau poate si pentru ca nemtenii au fost si in campionatul precedent un adversar puternic, antrenorul secund al echipei Remat, Aurel Vlaicu, a apreciat meciul ca ^destul de crispat^.Totusi patronul clubului, Liviu Ciupe, a remarcat revenirea spre final a jucatorilor si si-a exprimat speranta ca echipa va evolua din ce in ce mai bine. Publicul a fost impresionat in setul 3, cand scorul era de 18-14, de gestul lui Marius Ciortea, care si-a rechemat adversarii la joc. Acestia au protestat la o decizie a arbitrului, fiind pe punctul de a abandona lupta.
Explorari Baia Mare –
Steaua Rosie Belgrad
Partida dintre Explorari Baia Mare si Steaua Rosie Belgrad s-a incheiat cu victoria jucatorilor sarbi, pe seturi 25-27, 25-23, 23-25 si 14-25. Ambele echipe au avut un joc de calitate, in ciuda orei tarzii (decalate din cauza Galei de Box). Voleibalistii celor doua formatii s-au remarcat prin forta si viteza, iar belgradenii s-au prezentat cu un blocaj excelent. Pe parcursul meciului au fost invocate posibile greseli de arbitraj. Baimarenii au dat de furca sarbilor, mai ales in setul al doilea, cand decalajul era de 10 puncte (15-5), scor care nu a prezentat un handicap pentru oaspeti, ei revenindu-si pana la finalul setului.

Explorari Baia Mare –
VCM Piatra Neamt
Intalnirea dintre Explorari Baia Mare si VCM Piatra Neamt, disputata sambata, s-a incheiat cu scorul de 3-0 pentru jucatorii nemteni (18-25, 25-27, 17-25). Ambele echipe au luptat cu indarjire pe parcursul celor 3 seturi. Baimarenii au avut o evolutie buna, pe parcursul careia au reusit sa pastreze o diferenta mica de scor.
Remat – Steaua Rosie Belgrad – meci interzis cardiacilor!
Gazda turneului amical, echipa Remat, a tinut piept belgradenilor intr-o confruntare ca de pe picior de egalitate. Meciul, incheiat cu scorul de 3-2 (20-25, 25-18, 26-24, 22-25, 10-15) a tinut publicul cu sufletul la gura. Ciortea, Gavrilovic, Iosifov, Afloarei, Feher, Lamb, Borota si Maries i-au pus in repetate randuri in incurcatura pe oaspeti, prin mingi blocate cu usurinta, ori plasate in culoar liber. Pe tot parcursul meciului scorul a fost strans, fie de egalitate, fie de un gol sau doua diferenta, cand pentru o echipa, cand pentru cealalta. Publicul a fost incantat de spectacolul oferit de cele doua echipe. Din partea formatiei Steaua Rosie Belgrad, antrenata de Zeljko Bulatovic si Dusko Nikolic, au evoluat Dokic, Terzic, Mitic, Vujic, Jakovlevic si Stoilovic. La finalul partidei, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, a fost de parere ca ^meciul putea fi castigat, dar din cauza lipsei de concentrare in setul 4, la scorul de 23-21, am pierdut^. Nici antrenorul Dragan Djordjevic nu s-a aratat multumit de scorul cu Steaua Rosie, si nici de evolutia voleibalistilor de la Remat in primul meci, cu VCM Piatra Neamt, desi scorul final a fost de partea noastra.