februarie 9, 2023

Meci tensionat: Phoenix Simleu-UMF Cluj-Napoca 3-1

Interes major al simleuanilor jucatori, antrenori, conducatori si spectatori (dar si al clujenilor!) – pentru prima confruntare sportiva oficiala din acest an, din cadrul fazei a II-a (play off), etapa a doua, turul intai, a Campionatului National al Diviziei de Volei A2, seria Vest. De aceea, meciul a fost, pe alocuri, unul incordat, chiar tensionat. Si, aceasta, mai ales in tabara gazdelor, surprinse de prestatia, peste asteptari, a echipei clujene. Oaspetii, printre care simleuanul Ioan Cristian Chiorean (fost elev al subsemna-tului), au fost “enervant” de disciplinati tactic si dezinvolti in jocul lor, inca din debutul partidei, reusind, apoi si setul de onoare, lucru pe care nu l-au facut in cele doua intalniri anterioare. Ca o curiozitate, ei au pierdut seturile la acelasi scor: 18! Localnicii au jucat fluctuant, cu greseli la serviciu (13!) si la preluare, fiind deficitari, uneori la constructia atacului pe zone favorabile, oferite de talia mica a unor Adversari. In acest context, credem ca ei au platit “tributul” lipsei unor meciuri de verificare. Conducerea tehnica – Teofil Chis, director tehnic si Mircea Abraham, antrenor principal – a efectuat doar o schimbare, la jumatatea setului patru. Totusi, victoria salajenilor, obtinuta dupa 100 de minute de la fluierul de incepere, este, pe cat de meritata, pe atat de importanta.
Jocul din prima jumatate a setului intai a fost controlat de clujeni, ei conducand cu cate trei-sase puncte: 4-1, 7-4, 11-5, 12-7. Simleuanii si-au revenit din “apatie” (12-12), avandu-l pe Silaghi, la serviciu si pe Harlisca, Suson si Stoica, la fileu. In continuare, ei s-au distantat progresiv (18-15, 20-16, 23-17), adjudecandu-si setul la 18. Setul al doilea a devenit dramatic, cu precadere, prin evolutia scorului. Ambele combatante au fost in avantaj, dupa sase egalitati de scor, dar, la un moment dat, oaspetii aveau 19-16, spre iritarea localnicilor, care au echilibrat, totusi, tabela de scor: 21-21. Fiecare echipa a avut “minge de set” (24-22, clujenii si 25-24 simleuanii), dar s-au impus, in prelungiri, oaspetii, cu scorul de 27 – 25. Si cel de-al treilea set a demonstrat combativitatea clujenilor, care, pana dincolo de jumatatea lui, au rezistat presiunii gazdelor: 9-9, 11-11, 14-14. Al doilea T.O. tehnic a fost un sfetnic bun pentru simleuani, care, dupa 22-16 si 23-17, au castigat la 18. In ultimul set, dupa 3-3, ai nostri s-au aflat permanent la conducere ( 8-5, 18-14, 22-16, 23-17), incheind conturile, tot la 18. La Phoenix au jucat: Mihai Silaghi, Andrei Harlisca (Marius Mascovits), Silviu Suson, Radu Stoica, Vlad Negrean si Emanuel Lung.
Au arbitrat corect: Cristian Serei, principal, Vasile Bucsa, secund (ambii din Baia Mare), Marin Stefan, scorer (Simleu Silvaniei), Mircea Bardasu si Ionut Buciu, asistenti (ambii din Zalau). Asistenta medicala a fost asigurata de dr. Nicolae Horatiu Cristea, iar directorul concursului a fost, ca de obicei, dl. Nicolae Ilies, secretarul CS Phoenix. Sambata, 14 martie a.c., simleuanii vor juca, in deplasare, tot cu UMF Cluj-Napoca, in cadrul turului al doilea, al etapei a doua , din faza a II-a de campionat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut