MECI precizeaza ca profesorii vor primi sporurile in perioada septembrie – decembrie 2010 si ca, dintr-o eroare materiala, in legea unica, abrogarea acestor drepturi aparea la un articol ca intrand in vigoare in trei zile de la publicare, iar in altul de la 1 ianuarie 2010, eroarea fiind corectata.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii face precizarea ca, in perioada septembrie – decembrie 2009, se vor acorda sporurile pe care profesorii le primeau pana in prezent, informeaza, vineri, ministerul. „Drepturile la care fac referire unele adrese ale confederatiilor sindicale din domeniul educatiei nationale se regasesc atat la pct. 12 al art. 49, care prevede abrogarea unor acte normative la trei zile de la publicarea Legii salarizarii unitare, cat si la pct. 40 al art. 48 al aceleiasi legi, care prevede abrogarea unor drepturi la data de 1 ianuarie 2010”, sustine MECI intr-un comunicat remis, vineri.
Potrivit ministerului, „constatand eroarea materiala, in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale s-au operat corectiile necesare la solicitarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii”.
MECI: Profesorii vor primi sporurile, in lege a fost o eroare materiala
Articole
APIA începe plățile în avans în octombrie
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că sistemul informatic al agenției este pregătit ca, începând cu data de 16 octombrie 2024, să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus cereri de plată în anul 2024. În Campania 2024, Comisia Europeană și statele membre susțin menținerea derogării cu privire la plata avansului de până la 70 % pentru intervențiile sub formă de plăți directe, și de până la 85 % în…
Mai mult...Pesta micilor rumegătoare se extinde în țară și blochează exporturile
Numărul focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) depistate până acum de autoritățile sanitar-veterinare a ajuns la 45, ceea ce determină monitorizarea atentă a tuturor fermelor de oi și capre din toată țara. În Tulcea, primul județ afectat de virusul care ucide oile și caprele, sunt 38 de focare, alte șase în Constanța și un focar în Timiș. În total, sunt afectate până acum peste 220.000 de animale. Cum virusul se răspândește rapid, autoritățile au impus măsuri…
Mai mult...