Material lemnos în valoare de aproape 28 de mii de lei, confiscat de polițiștii din Jibou

70 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 13 mii de lei, au fost transportați ilegal de un bărbat de 49 de ani, din Someș Odorhei. Isprava bărbatului a fost constatată sâmbătă, 14 ianuarie, de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică, care au efectuat un control pe linia legalității circulației și comercializării materialului lemnos.

Materialul lemnos transportat de bărbatul din Someș Odorhei a fost comercializat fără respectarea normelor aplicabile în domeniul silvic, cel în cauză fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. Totodată, polițiștii au dispus confiscarea valorică a celor 69,86 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Sălaj, în cadrul activităților întreprinse la finele săptămânii trecute, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune de tăiere ilegală de material lemnos din fondul forestier național, au identificat 6 autori de infracțiuni în 5 dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au confiscat valoric 160,70 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 27.669 de lei și au ridicat în vederea confiscării 4.286 de lei, numerar nefiscalizat, de la patru societăți comerciale de pe raza localităților sălăjene Var, Surduc, Someș Odorhei și Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *