ianuarie 29, 2023

Matematica a dat, in Salaj, cele mai mari batai de cap elevilor de clasa a VII-a la tezele cu subiect unic. Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Scolar, aproape 600 de elevi – adica aproape un sfert din cei care au sustinut teza – au luat note sub 5. La fel ca si la teza la limba romana, majoritatea celor cu note sub 5, adica aproape 400, sunt elevi din mediul rural. Obisnuiti fiind, probabil cu tezele date in conditii de examen, elevii de clasa a VIII-a (care au dat astfel de probe si in anul scolar precedent) au avut rezultate semnificativ mai bune, doar 161 nereusind sa obtina note de trecere. Din cei 161, 120 sunt, bineinteles, elevi din mediul rural.
Desi evidentiaza aceeasi diferenta intre nivelul de pregatire al elevilor de la oras fata de cel al elevilor din scolile de la tara, rezultatele de la ultima teza – la alegere intre geografie si istorie (clasa a VIII-a) – sunt destul de multumitoare, remarcandu-se, comparativ cu celelalte probe, numarul mare de note de 10: peste 650 (396 la geografie si 260 la istorie), din 2.552 de lucrari evaluate. Note sub 5 au obtinut, la istorie, 21 de elevi, iar la geografie, 159.
Cei care nu au putut participa la aceasta sesiune de teze vor avea la dispozitie o sesiune speciala, programata pentru luna februarie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut