octombrie 5, 2022

Matasea de porumb si binefacerile ei

Matasea de la stiuletele de porumb are efecte terapeutice deosebite. Aceasta se recolteaza in timpul infloririi si pana cand porumbul este „in ceara”. Se usuca la umbra. Daca matasea de porumb se pune la pastrat incomplet uscata, ea isi pierde calitatile.
Remediu pentru rinichi
Proprietatile diuretice ale matasei de porumb se datoreaza continutului ridicat de saruri de potasiu si de calciu. De asemenea, in matasea de porumb se gasesc vitaminele C, E, K, B6. Este recomandata in special in litiazele renale, avand un puternic efect de stimulare a diurezei si contribuind la eliminarea pietrelor sau a nisipului din rinichi. Atentie insa! Datorita continutului de saruri, ceaiul de matase de porumb este indicat in litiaza urica, dar este contraindicat in litiaza renala calcica. In acelasi timp, matasea are proprietati antiinflamatorii, hipoglicemiante si usor hipotensive. Din acest motiv, ceaiul sau maceratul la rece in care se adauga matase de porumb vine in ajutorul celor care au infectii ale cailor urinare, cistite, nefrite. Cateva cani cu ceai zilnic calmeaza iritatiile mucoasei, gastrice.
Antiinflamatoare
Hepatite acute si cronice, ciroza hepatica, avitaminoza, urticarie, diaree, dizenterie, diverse dematoze. Boli coronariene: hipertensiune arteriala, anxietate, depresie. Afectiuni oftalmologice: miopie, hipermetropie, glaucon, cataracta, boli manifestate prin imunitate scazuta, snsibilitae scasuta la infectii.
Mod de intrebuintare
Matasea de porumb este un remediu naturist ce s-a dovedit a fi eficient pentru multe afectiuni. Se recomanda a fi utilizata sub forma de ceai. Se toarna o ceasca de apa fierbinte peste matasea de porumb si se lasa timp de cinci minute. Daca plantele sunt in stare proaspata se pune un sfert din cantitate sau in cazul in care sunt uscate se folosesc doua lingurite de matase de porumb. Inainte de a consuma acest ceai este indicat sa va consultati medicul de familie, pentru a ocoli eventualele complicatii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.