Măsură de sprijin acordată fermierilor pentru facturile la gaz și electricitate

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda spune că  de la 1 februarie va avea loc introducerea unei măsuri de sprijin pentru consumatorii de energie din sectorul agricol și industria alimentară.

”Decizia de a introduce acest ajutor de la data de 1 februarie a fost luată pe fondul exploziei tarifelor la gaz și electricitate, cele mai afectate sectoare fiind cel al cărnii de porc și cel de pasăre, de carne și ouă. Astfel schema de compensare nu este doar pentru întreprinderile mici și mijlocii ci și pentru procesatorii mari. Măsurile de sprijin de la 1 februarie vor fi menținute active până la data de 1 iulie.

De asemenea, se urmărește și introducerea unei alte scheme de sprijin pentru IMM-uri, de la data de 1 aprilie. Șeful Guvernului a precizat că protejarea cetățenilor este principala preocupare a guvernului și se vor dispune măsuri care să le garanteze românilor corectitudinea  facturării consumului de energie electrică și gaze naturale și care să contribuie la creșterea rezilienței economice și menținerea locurilor de muncă pentru români.

Tot mai multe ferme din România își închid producția din cauza tarifelor la electricitate prea mari. Fermierii primesc notificări de majorări de tarife la gaz și curent, care în numeroase cazuri sunt de 6-7 ori mai mari pentru luna ianuarie 2022, decât în cazul lunii decembrie 2021, pentru un nivel de consum cu aproximativ aceleași valori. Pe baza acestei creșteri, dacă lunile următoare vor continua cu majorări în aceeași manieră, mulți dintre fermieri se tem că vor falimenta, iar alții deja și-au închis fermele sau au anunțat diminuări drastice ale producției. Sper ca aceste măsuri compensatorii să-și îndeplinească scopul și ca fermierii sa-și poată continua activitatea în aceeași manieră productive”, arată europarlamentarul liberal.

About Author

One Reply to “Măsură de sprijin acordată fermierilor pentru facturile la gaz și electricitate”

  1. Sprijinurile sunt binevenite dar, e o problemă, banii sunt din tot buzunarul românilor. De ce să se îmbogățească niște speculanți pe spinarea românilor ? La începuturile regimului comunist, speculanții erau aruncați în închisoare și, era foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *