noiembrie 27, 2022

Ziua bună, dragi cititori!

Într-o zi, Frumusețea și Urâciunea s-au întâlnit pe o plajă.

  • Să facem baie în mare, și-au spus.

S-au dezbrăcat și au înotat în apa mării. După puțin timp, Urâciunea s-a întors la mal, s-a îmbrăcat cu hainele Frumuseții și s-a întors în drumul său.

Frumusețea a ieșit din apă și, negăsind hainele sale, prea pudică pentru a rămâne goală, a îmbrăcat hainele Urâciunii. Astfel, Frumusețea a mers și ea pe drumul său. (Khalil Gibran)

Dragi cititori, mirajul lumii acesteia cu întreg cortegiul său de frumuseți contrafăcute, confundă adesea adevărata frumusețe cu urâciunea. Noblețea firii noastre stă întocmai în aceste sforțări, de a recunoaște autenticitatea, de a sfărâma piatra care acoperă aurul.

Nevoia continuă după o viață alunecată pe deasupra lucrurilor, fac din om un înamorat al aparențelor, al măștilor.

Dragilor, să tânjim după cuceriri mai subtile, singurele care ne pun în slujba permanențelor!

(Ernest Bernea, Cel ce urcă muntele)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *