Mașinile scumpe, excluse din programul Rabla în 2024

Programul ”Rabla” vine anul acesta cu o serie de modificări. Statul a decis să impună plafoane de preț atât la mașinile electrice, cât și la cele cu motor convențional.

Pentru mașinile electrice și la cele plug-in, limita de preț este de 70.000 de euro, iar la cele cu motor termic, 60.000 de euro.

În plus, și subvențiile au scăzut considerabil. Anul acesta, cei care vor să-și cumpere o mașină electrică vor primi de la stat doar 25.000 de lei, iar cei care vor o mașină hibrid plug-in, doar 13.000 de lei.

De asemenea, au dispărut și eco-bonusurile în valoare de 1.500-3.000 de lei, care se ofereau în funcție de mașina care se dădea spre casat, cât de veche era, dar și ce tip de autoturism se cumpăra mai departe cu ajutorul de stat.

Aceste modificări vizează programul ”Rabla Plus”.

În ceea ce privește ”Rabla Clasic”, sumele au rămas aceleași. Pentru casarea unei mașini se va oferi suma de 7.000 de lei, iar pentru casarea a două autoturisme – 10.000 de lei. La aceste sume se pot adăuga și eco-tichetele.

”Trebuie să avem un plafon maxim. Fie că e 75.000 de euro, cum aveam în cazul autoturismelor electrice, și trebuie să ne hotărâm cui ne adresăm. Dacă ne adresăm persoanelor care vor să se bucure cu adevărat de acest voucher sau ne adresăm persoanelor care plătesc și 100.000. Aici, toată lumea e de acord că voucherul e mai binevenit în rândul persoanelor care dau mai puțini bani pe o mașină”, a explicat ministrul Mediului, Mircea Fechet, potrivit Digi24.

Sursa ziare.com

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *