septembrie 24, 2022

Masinile cu volan pe dreapta vor fi interzise

Ministrul Transporturilor a semnat in urma cu cateva zile un ordin ordin care interzice autovehiculele provenite din afara Uniunii Europene care au volanul pe dreapta; acestea nu vor mai putea fi omologate in Romania. Actul normativ va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial. 

rn

Ordinul se refera expres la autovehiculele cu volan pe dreapta care sunt aduse din afara UE. Nu vizeaza asadar masinile aduse din Marea Britanie – de unde se importa cele mai multe astfel de masini – pana la iesirea efectiva a acestei tari din Uniunea Europeana.
Reprezentanti ai Registrului Auto Roman (RAR) citati de Mediafax spun ca proprietarii care au deja astfel de masini le pot folosi in continuare, dar acestea nu vor mai putea fi omologate pentru diverse modificari, cum ar fi schimbarea culorii sau a unor parametri prevazuti in cartea tehnica. Iar presedintele RAR a inaintat o propunere prin care masinile cu volan pe dreapta sa fie omologate ca si pana acum, indiferent de unde ar proveni, dar la prima inspectie tehnica periodica (ITP) sa fie respinse.
Potrivit RAR, ordinul ministrului Transporurilor este justificat intrucat 2,5% din accidentele auto au loc cu implicarea autovehiculelor cu volan pe dreapta, 100% fiind vina soferilor, din cauza ca infrastructura din Romania nu este propice conducerii acestui tip de masini.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.