Masinile cu volan pe dreapta, interzise din 2021 daca nu sunt reomologate la RAR


Politistii si instructorii auto le considera adevarate pericole în trafic


Autoturismele cu volan pe dreapta nu vor mai putea circula din 2021 în România, daca nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român. Institutia a anuntat masura la ‘nceputul acestui an. Operatiunea presupune modificarea masinii si mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stânga, adica o cheltuiala de cel putin doua mii de euro.
Mai ieftine decât celelalte, masinile cu volanul pe dreapta au fost preferate, în principal, de românii cu un buget mic pentru cumpararea unui autoturism la mâna a doua. Politistii si instructorii auto le considera însa adevarate pericole în trafic.

45 de morti in accidente cu masini cu volan pe partea dreapta

Numai anul trecut, 45 de români si-au pierdut viata în accidente în care au fost implicate masini cu volanul pe partea dreapta.
În peste 90 la suta dintre aceste cazuri s-a stabilit ca vina a fost a soferilor care conduceau astfel de masini. Având volanul pe dreapta, manevra de depasire devine mult mai dificila, mai ales pe drumurile cu o singura banda sau foarte aglomerate.

Românii cumpara multe masini cu volan pe dreapta

Numai anul trecut, în România au fost omologate aproximativ 20.000 de masini cu volan pe dreapta. In 2018, 30.000 de masini cu volan pe partea dreapta au fost omologate in Romania. In ultimii trei, potrivit statisticilor, au fost importate în România aproximativ 80.000 de masini, cele mai multe din Marea Britanie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *