septembrie 28, 2023

Masinile cu numere straine – in vizorul “rutieristilor” salajeni

0

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana se constata si pe drumurile din judetul Salaj o crestere tot mai mare a autovehiculelor inmatriculate in alte state, in majoritatea cazurilor conduse de cetateni straini.
“Ingrijorator este faptul ca cei care conduc asemenea vehicule, sub protectia numarului de inmatriculare strain, incalca deseori normele rutiere, comportamentul acestor soferi constituind un real pericol pentru siguranta celorlalti participanti la trafic”, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.
In acest context, in vederea aplicarii dispozitiilor legale impotriva celor care incalca legislatia privind circulatia pe drumurile publice, in perioada 3 – 05 februarie 2009, lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera din cadrul IPJ Salaj vor organiza si desfasura actiuni specifice pe aceasta linie, urmarindu-se, in general verificarea acestor autovehicule si inregistrarea datelor privind vehiculul, detinatorul legal si conducatorul acestuia, controlarea starii tehnice a autovehiculelor (impreuna cu monitori din cadrul Reprezentantei RAR).
“Politistii rutieri vor verifica, totodata, existenta asigurarii obligatorii de raspundere civila auto RCA (carte verde) si achitarea taxei de utilizare a
retelei de drumuri nationale din Romania”, a mai adaugat Tincuta Dumuta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut